Παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας στις 13 Δεκεμβρίου οι εκδηλώσεις για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα

    Ημερομηνία:

    Οι εκδηλώσεις Μνήμης για τα 82 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα που είχε γίνει στις 13 Δεκεμβρίου 1943 από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής, ξεκινούν την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2025 στην Κάτω Ζαχλωρού και θα κορυφωθούν τo Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2025 στη Μαρτυρική και ιστορική Πόλη των Καλαβρύτων με την τέλεση του μνημοσύνου για τους Καλαβρυτινούς Μάρτυρες που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές στις 13 Δεκεμβρίου 1943.

    Στις φετινές εκδηλώσεις μνήμης το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου θα παραστεί στα Καλάβρυτα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Κωνσταντίνος Τασούλας ύστερα από επίσημη πρόσκληση που του απηύθυνε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.

     

    Συνολικά όπως διαβάσαμε στο www.kalavrytanews.com, θα γίνουν 27 εκδηλώσεις σε Κάτω Ζαχλωρού, Σκεπαστό, Βραχνί – Σούβαρδο, Καλάβρυτα, Κερπινή, Ρωγούς, Μέγα Σπήλαιο, Αθήνα, Πριόλιθο, Αγία Λαύρα και Κλειτορία.

     

     

    Τίτλος των φετινών εκδηλώσεων του Δήμου Καλαβρύτων είναι «Μέρες Μνήμης». Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στην ιστορική Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας όπου φυλάσσεται και το Λάβαρο της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.

     

    Κυριακή 7-12

    Εκδηλώσεις μνήμης και απότισης φόρου τιμής στους ομαδικά Εκτελεσθέντες των χωριών Κερπινής και Ρωγών, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 8 Δεκεμβρίου 1943. Τέλεση μνημοσύνων στους Ιερούς Ναούς Αγίας Παρασκευής Κερπινής και Αγίας Βαρβάρας Ρωγών.

    ΚΕΡΠΙΝΗ
    Μνημείο Εκτελεσθέντων
    Ώρα 10.00 π.μ.
    – Επιμνημόσυνη δέηση
    – Ομιλία
    – Προσκλητήριο πεσόντων
    – Κατάθεση στεφάνων
    – Σιγή ενός λεπτού
    – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου, από τη Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων.

    ΡΩΓΟΙ
    Μνημείο Εκτελεσθέντων Ώρα 10.30 π.μ.
    – Επιμνημόσυνη δέηση
    – Ομιλία
    – Προσκλητήριο πεσόντων
    – Κατάθεση στεφάνων
    – Σιγή ενός λεπτού
    – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου, από τη Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων.

    Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Δημοτικές Κοινότητες και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Κερπινής και Ρωγών.

    Επίσης την Κυριακή 7-12 στην ιστορική Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, στο Μνημείο Εκτελεσθέντων, ώρα 11.00 π.μ. θα ψαλεί Επιμνημόσυνη δέηση για τους Εκτελεσθέντες στις 8 Δεκεμβρίου 1943 από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής Μοναχούς και επισκέπτες της Μονής.
    – Προσκλητήριο πεσόντων
    – Κατάθεση στεφάνων
    – Σιγή ενός λεπτού
    – Εθνικός Ύμνος.

    *Το πλήρες πρόγραμμα σε επόμενη ανάρτηση.

    Παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας στις 13 Δεκεμβρίου οι εκδηλώσεις για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα
    Παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας στις 13 Δεκεμβρίου οι εκδηλώσεις για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι… πιπεράτες αποκαλύψεις της Ντιλέτα Λεότα: «Μου βάζω άριστα 10 στο κρεβάτι, είμαι ηφαίστειο σαν την Αίτνα»

    Η Ντιλέτα Λεότα είναι από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα στην αθλητική δημοσιογραφία....

    Καλύτερη ταινία η «μία μάχη μετά την άλλη» στα BAFTA, η λίστα των νικητών

    Η ταινία «Μια μάχη μετά την άλλη», η μαύρη κωμωδία του...

    Κοντοσούβλι 130 μέτρων για ρεκόρ Γκίνες στην Αμφίκλεια

    Χιλιάδες επισκέπτες βρέθηκαν στην Αμφίκλεια, όπου στήθηκε μία γιγάντια σούβλα...

    Νομικοί στηρίζουν τον Πατρινό γιατρό Δημήτρη Ζιαζιά

    Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο, το οποίο μέχρι στιγμής έχει...