ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟΥ: Ξεκινά το πρόγραμμα Νοσοκομειακής Φροντίδας στο Σπίτι

    Ημερομηνία:

    Νέα σελίδα ανοίγει από σήμερα Δευτέρα για την παροχή υψηλού επιπέδου και σύγχρονων υπηρεσιών υγείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, καθώς ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος Νοσοκομειακής Φροντίδας στο Σπίτι, που υλοποίει εδώ και έναν χρόνο ο ΟΔΙΠΥ.

    Πρόκειται για το πρόγραμμα ΝΟΣΠΙ (Νοσοκομειακή Φροντίδα – Νοσηλεία στο Σπίτι), το οποίο «τρέχει» ήδη σε όλη τη χώρα από το Υπουργείο Υγείας, χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και αφορά νοσηλευτική φροντίδα για βαρέως πάσχοντες, που κατά κύριο λόγο εξαρτώνται από τεχνολογικό εξοπλισμό. Η αναλυτική παρουσίασή του θα πραγματοποιηθεί σήμερα  στις 12 μ., από τη διοίκηση και τους αρμόδιους φορείς.

    Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας έχει επιλεγεί από το Υπουργείο Υγείας ως ένα από τα 12 κέντρα αναφοράς που θα λειτουργήσουν σε μεγάλες πόλεις και έχουν τρεις διαστάσεις: 1. Νοσηλευτική φροντίδα παιδιών στο σπίτι 2. Νοσηλευτική φροντίδα ενηλίκων στο σπίτι 3. Υποστήριξη ογκολογικής θεραπείας των ασθενών στο σπίτι που.

    ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

    Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή ασφαλούς, μακροχρόνιας, ολοκληρωμένης και εξατομικευμένης φροντίδας στους ασθενείς που πληρούν τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα. Παράλληλα, θα μειωθεί ο μέσος χρόνος νοσηλείας και οι επανεισαγωγές ασθενών με σύνθετα χρόνια νοσήματα που χρήζουν υποστήριξης ενός ή περισσότερων συστημάτων, ενώ θα ελευθερωθούν κλίνες και πόροι σε νοσοκομειακό επίπεδο. Επιπλέον, αναμένεται μείωση των δεικτών λοίμωξης, καθώς θα περιοριστεί ο βαθμός έκθεσης των ασθενών σε πολυανθεκτικά στελέχη και ο κίνδυνος ενδονοσοκομειακής μετάδοσης.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στο ΟΑΚΑ η Κίμπερλι Γκιλφόιλ για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Χάποελ Τελ Αβίβ, δείτε φωτογραφίες

    Στις κερκίδες του κλειστού του ΟΑΚΑ βρέθηκε η Κίμπερλι Γκιλφόιλ για...

    Πάτρα: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20/12/2025

    ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΝ  ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ  ΜΑΣ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ χήρα ΓΕΩΡΓ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΤΩΝ  94 ΚΗΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  19...

    Euroleague: Ο Παναθηναϊκός υποχρέωσε σε υπόκλιση και την πρωτοπόρο Χαποέλ, νίκες για Ρεάλ, Φενέρ και Μακάμπι

    Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε της πρωτοπόρου Χάποελ Τελ Αβίβ με 93-82 στο Telekom Center...