Κορωνοϊός – Θετικά νέα από τον ΠΟΥ: Μειώθηκαν στο μισό τα κρούσματα παγκοσμίως σε ένα μήνα

    Ημερομηνία:

    Με το πρόγραμμα εμβολιασμού να προχωρά ικανοποιητικά σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, τα επιδημιολογικά δεδομένα παρουσιάζουν σαφή βελτίωση, ενώ ο δείκτης μεταδοτικότητας πέφτει σημαντικά.

    Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Φεβρουάριο η μείωση στις μολύνσεις κορωνοϊού είναι μεγάλη.

    Στο μισό έπεσαν τα περιστατικά κορωνοϊού, συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο έως τον Φεβρουάριο. Σε αριθμούς, πάνω από 5 εκατομμύρια ήταν τα κρούσματα την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, σε σχέση με τα 2,4 εκατομμύρια την περασμένη εβδομάδα.

    Όπως προέκυψε από τα δεδομένα του ΠΟΥ, στην Αμερική μειώθηκαν σημαντικά τα κρούσματα, από 444.000, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, σε 169.000, την περασμένη Κυριακή.

    Πτώση του αριθμού των μολύνσεων γνωρίζει και η Ευρώπη, καθώς 150.000 λιγότερα περιστατικά της φονικής νόσου καταγράφηκαν σε έξι εβδομάδες.

    Μείωση διαπιστώνεται και στον αριθμό τον θανάτων στον πλανήτη. Πάνω από 98.000 έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, σε σχέση με τους 66.000 που πέθαναν την περασμένη εβδομάδα.

    Συνολικά, οι μολύνσεις ξεπερνούν τα 111 εκατομμύρια ανά τον κόσμο, ενώ οι θάνατοι φτάνουν τα σχεδόν 2,5 εκατομμύρια.

    Οι εμβολιασμοί, όπως έχει παρατηρηθεί και διατυπωθεί από λοιμωξιολόγους, μειώνουν τον δείκτη μεταδοτικότητας.

    Στο Ισραήλ, όπου έχει εμβολιαστεί το ένα τέταρτο του πληθυσμού, έχει αρχίσει η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, καθώς τα επιδημολιογικά δεδομένα είναι ενθαρρυντικά.

    Στη Βρετανία, τη χώρα της Ευρώπης που επλήγη περισσότερο από την επέλαση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, έχουν γίνει ανακοινώσεις για χαλάρωση των μέτρων, ύστερα από τον εμβολιασμό 15, περίπου, εκατομμυρίων ανθρώπων και την πτώση του δείκτη μεταδοτικότητας R στο 0,6.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    CNN: Ο Χέγκσεθ «πάγωσε» την αποστολή όπλων στην Ουκρανία χωρίς να ενημερώσει τον Λευκό Οίκο

    Σύγχυση και έντονη κινητοποίηση προκάλεσε στην Ουάσιγκτον η απόφαση...

    Την Παρασκευή 11 Ιουλίου αρχίζει η κατάθεση των όπλων από το ΡΚΚ, ανακοίνωσε το φιλοκουρδικό κόμμα DEM

    Τα μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) θα αρχίσουν να...

    Ελένη Γερασιμίδου: «Δεν θα κατασπαράξω την Γλυκερία, αλλά δεν συμφωνώ με αυτό που έκανε»

    «Δεν ξέρω αν θα είμαι του χρόνου με τον Λάκη...

    Επανέρχονται οι πτήσεις της AEGEAN από και πρός Βηρυτό, Ερμπίλ, Αμμάν

    Από τις 10 Ιουλίου και μετά, η AEGEAN επαναφέρει...