Μπρόκολο: Σε πόσα λεπτά μαγειρέματος χάνει την αντικαρκινική του δράση

    Ημερομηνία:

    Όταν μιλάμε για προστασία από τον καρκίνο, το σημαντικό δεν είναι μόνο το τι τρώμε, αλλά και το πώς το μαγειρεύουμε! Το 2013, το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Έρευνα του Καρκίνου δημοσίευσε μερικές πρακτικές συμβουλές μαγειρικής για να επωφελούμαστε στο έπακρο από τα υγιεινά μας γεύματα.

    μπρόκολο

    GLEARNET

    Μπρόκολο

    Φλίγκος

    Το μαγείρεμα στον ατμό για πέντε λεπτά είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρούμε το ένζυμο μυροσινάση που υπάρχει στο μπρόκολο και είναι απαραίτητο για τον σχηματισμό της αντικαρκινικής ουσίας σουλφοραφάνη. Το μπρόκολο μαγειρεμένο στον ατμό για πάνω από πέντε λεπτά, το ψήσιμο, στα μικροκύματα ή άλλη μέθοδος μαγειρέματος, όπως το βράσιμο ή το ψήσιμο στον φούρνο, καταστρέφει αυτό το ένζυμο, καθώς και τις αντικαρκινικές ιδιότητες αυτού του λαχανικού.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Φρίκη: Μητέρα έσφαξε την 5χρονη κόρη της ενώ την ικέτευε για την ζωή της – Την παρομοίασε με την «κούκλα του Σατανά»

    Δικαστήριο του Τέξας, στις ΗΠΑ, έκρινε μια 37χρονη μητέρα αθώα...

    Φακελάκι: Πολλοί διαμαρτύρονται, λίγοι καταγγέλλουν – Πώς και γιατί δεν τιμωρούνται οι επίορκοι γιατροί

    Ο καρδιοχειρουργός του Ιπποκράτειου Αθήνας Δημήτρης Λυμπεριάδης που την περασμένη Τρίτη ζήτησε...

    Nαυαρχίδα της Toyota με σφραγίδα Χiaomi και Huawei

    H Toyota παρουσίασε στην Κίνα τη νέα της ηλεκτρική ναυαρχίδα,...

    Economist: «Η δημοκρατία στην Τουρκία κρέμεται από μια κλωστή»

    Η Τουρκία βρίσκεται «στο χείλος ενός μεγάλου κινδύνου. Οδεύουμε σε...