Μπρόκολο: Σε πόσα λεπτά μαγειρέματος χάνει την αντικαρκινική του δράση

    Ημερομηνία:

    Όταν μιλάμε για προστασία από τον καρκίνο, το σημαντικό δεν είναι μόνο το τι τρώμε, αλλά και το πώς το μαγειρεύουμε! Το 2013, το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Έρευνα του Καρκίνου δημοσίευσε μερικές πρακτικές συμβουλές μαγειρικής για να επωφελούμαστε στο έπακρο από τα υγιεινά μας γεύματα.

    μπρόκολο

    Μπρόκολο

    Το μαγείρεμα στον ατμό για πέντε λεπτά είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρούμε το ένζυμο μυροσινάση που υπάρχει στο μπρόκολο και είναι απαραίτητο για τον σχηματισμό της αντικαρκινικής ουσίας σουλφοραφάνη. Το μπρόκολο μαγειρεμένο στον ατμό για πάνω από πέντε λεπτά, το ψήσιμο, στα μικροκύματα ή άλλη μέθοδος μαγειρέματος, όπως το βράσιμο ή το ψήσιμο στον φούρνο, καταστρέφει αυτό το ένζυμο, καθώς και τις αντικαρκινικές ιδιότητες αυτού του λαχανικού.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Ευρώπη στρέφεται στην «αστική εξόρυξη» για να βρει σπάνιες γαίες στα σκουπίδια

    Η Ευρώπη δεν έχει πολλές πρώτες ύλες (αξιοποιήσιμες), και...

    ΠΑΤΡΑ: Απίστευτα τα ποσά που δηλώνουν ιδιοκτήτες ακινήτων για την μίσθωση των σπιτιών τους

    Η στεγαστική κρίση έχει πολλές παραμέτρους και στην Πάτρα....

    Τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία – Αρκεί να τα ξοδέψετε σε αυτά τα 8 πράγματα

    Τι κι αν λένε ότι τα χρήματα δεν μπορούν...

    “Χρυσάφι” οι θέσεις πάρκινγκ – Πόσο κοστίζουν στο κέντρο της Αθήνας

      Καλύτερα να ψάχνεις με τις ώρες πάρκινγκ ή να...