Μπρόκολο: Σε πόσα λεπτά μαγειρέματος χάνει την αντικαρκινική του δράση

    Ημερομηνία:

    Mavropoulis

    Όταν μιλάμε για προστασία από τον καρκίνο, το σημαντικό δεν είναι μόνο το τι τρώμε, αλλά και το πώς το μαγειρεύουμε! Το 2013, το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Έρευνα του Καρκίνου δημοσίευσε μερικές πρακτικές συμβουλές μαγειρικής για να επωφελούμαστε στο έπακρο από τα υγιεινά μας γεύματα.

    μπρόκολο

    GYMALL

    Μπρόκολο

    Το μαγείρεμα στον ατμό για πέντε λεπτά είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρούμε το ένζυμο μυροσινάση που υπάρχει στο μπρόκολο και είναι απαραίτητο για τον σχηματισμό της αντικαρκινικής ουσίας σουλφοραφάνη. Το μπρόκολο μαγειρεμένο στον ατμό για πάνω από πέντε λεπτά, το ψήσιμο, στα μικροκύματα ή άλλη μέθοδος μαγειρέματος, όπως το βράσιμο ή το ψήσιμο στον φούρνο, καταστρέφει αυτό το ένζυμο, καθώς και τις αντικαρκινικές ιδιότητες αυτού του λαχανικού.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον πέντε νεκροί σε βομβαρδισμούς του Ισραήλ

    Ισραηλινοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον πέντε...

    Τουρκία – Ερντογάν εν όψει της επίσκεψης Μητσοτάκη: Δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε

    «Εμείς προσπαθούμε να αυξήσουμε τους φίλους μας. Δεν έχουμε...

    Επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα: Με προβλήματα το πρώτο κύμα – Σήμερα αναμένεται να επιστρέψουν και οι υπόλοιποι

    Με προβλήματα και καθυστερήσεις ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας...