ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Πολλές οι απόπειρες αυτοκτονίας στην Δυτική Ελλάδα

Ημερομηνία:

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν τα τελευταία στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών της ΚΛΙΜΑΚΑ, τα οποία και δείχνουν σημαντική αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα μέσα στο 2025.

Αλλά και στην Πάτρα και τη Δυτ. Ελλάδα τους τελευταίες μήνες τα περιστατικά προκαλούν έντονο προβληματισμό. Μόνο στην αχαϊκή πρωτεύουσα τις τελευταίες ημέρες είχαμε 5 απόπειρες αυτοκτονίας. Με τους παραολίγο αυτόχειρες να μεταφέρονται στα νοσοκομεία

Με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα, από την αρχή του έτους έχουν σημειωθεί 579 περιστατικά αυτοκτονίας. Αυτό σημαίνει ότι καταγράφεται αισθητή άνοδος σε σχέση με τα προηγούμενα δύο χρόνια, κατά τα οποία είχαν καταγραφεί από 451 περιστατικά ετησίως.

Οι γυναίκες αντιστοιχούν σε 83 περιστατικά, δηλαδή στο 14,3% του συνόλου.

Αυξημένη επιβάρυνση παρατηρείται κυρίως στις ηλικιακές ομάδες 45 έως 54 ετών, ενώ υψηλά ποσοστά καταγράφονται και στους πολίτες άνω των 80 ετών.

Την ίδια ώρα, ανησυχία προκαλεί και η εικόνα στις νεότερες ηλικίες. Τα άτομα ηλικίας 20 έως 24 ετών αντιστοιχούν στο 8,3% των περιστατικών, ενώ οι ηλικίες 15 έως 19 ετών στο 2,9%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, για κάθε καταγεγραμμένη αυτοκτονία αντιστοιχούν περίπου 20 έως 30 απόπειρες.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Γέννησε και δεν το πήρε κανείς χαμπάρι – Δημοσίευσε φωτογραφία να βγαίνει από το μαιευτήριο

Ηγνωστή κυρία της σόουμπιζ έγινε μανούλα και η ευτυχία...

Κονταροχτυπήθηκαν Λιάγκας – Χρηστίδου στην αρένα της τηλεθέασης

Με σημαντικές ανακατατάξεις και έντονο ανταγωνισμό εξελίχθηκε η μάχη...

Ιωάννα Τούνη: Μας έδειξε την πιο cozy γωνιά του σπιτιού της – Οι λεπτομέρειες που κλέβουν την παράσταση

Μια διαφορετική καλημέρα θέλησε να πει στους διαδικτυακούς της...