Πάτρα: «Με την πένα σπαθί», της Σοφίας Ντενίση

Ημερομηνία:

Ο Ροταριανός Όμιλος Πατρών «ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ», σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκη, την προσεχή Δευτέρα, 15 Ιουνίου, στις 7.30 μ.μ., θα διοργανώσει εκδήλωση, για την παρουσίαση του βιβλίου της Σοφίας Ντενίση, με τίτλο: «Με την πένα σπαθί-Κείμενα Ελληνίδων του 19ου αιώνα για τον αγώνα του 1821».

Για το βιβλίο της, που αποτελεί προϊόν μιας μεγάλης ιστορικής μελέτης, θα μιλήσει η ίδια η συγγραφέας, Σοφία Ντενίση, καθηγήτρια Ιστορίας και Κριτικής της Λογοτεχνίας, στο Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.
Η αδελφή της, γνωστή ηθοποιός Μιμή Ντενίση, θα διαβάσει αποσπάσματα από άγνωστα κείμενα Ελληνίδων, που γράφτηκαν κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821.
Την εκδήλωση θα προλογίσει ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου «Κωστής Παλαμάς», Χρήστος Ασημακόπουλος, ενώ συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «MY WAY», λεωφ. Όθωνος-Αμαλίας 16, Πάτρα.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γηροκομειού αποχαιρετά τον “τελευταίο μάγκα” της Πάτρας – φωτο

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b7-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b5%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%b7%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%b5%ce%b9%ce%bf%cf%8d-%ce%b1/

Πάτρα: Έρχεται το 2ο Fitness Meeting Δυτικής Ελλάδας

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αχαΐας σας καλωσορίζει στο 2ο...

Πάτρα: Πώς διαμορφώνεται ο ποδηλατόδρομος στο κέντρο! Που θα βλέπουμε…. μπορντό άσφαλτο

Ο ποδηλατόδρομος της Αλεξάνδρου Υψηλάντου που θα ενώνεται με...

Πάτρα: «Τα κρίνα που δεν άνθισαν», ένα μουσικοχορευτικό αφιέρωμα ενάντια στην έμφυλη βία

Η αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Πατρέων και το Χορευτικό...