Πάτρα: “Έσπασαν” πληροφοριακό σύστημα του Δήμου και πήραν έγγραφα-Η άμεση αντίδραση και τα μέτρα που ελήφθησαν

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Πατρέων ενημερώνει ότι στις 20 Σεπτεμβρίου 2026 εντοπίστηκε περιστατικό μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε πληροφοριακό σύστημα του Δήμου, μέσω της χρήσης διαπιστευτηρίων χρηστών.

Αμέσως μετά τον εντοπισμό του περιστατικού ενεργοποιήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες αντιμετώπισης και πραγματοποιήθηκε τεχνική διερεύνηση, από την οποία διαπιστώθηκε ότι μη εξουσιοδοτημένο τρίτο πρόσωπο απέκτησε πρόσβαση και προέβη στη λήψη περιορισμένου αριθμού ηλεκτρονικών εγγράφων. Το περιστατικό δεν αφορά το σύνολο των πληροφοριακών συστημάτων ή των αρχείων του Δήμου ούτε προκύπτει γενικευμένη πρόσβαση σε δεδομένα των δημοτών.

Τα έγγραφα που επηρεάστηκαν περιλαμβάνουν κυρίως υπηρεσιακή αλληλογραφία και στοιχεία εργαζομένων, στελεχών υπηρεσιών και 5 πολιτών, που είχαν υποβάλει αιτήματα προς τον Δήμο.

Μετά τον εντοπισμό του περιστατικού ελήφθησαν άμεσα μέτρα περιορισμού και αντιμετώπισής του, όπως απενεργοποίηση των λογαριασμών που επηρεάστηκαν, ακύρωση των ενεργών συνεδριών πρόσβασης και ενεργοποίηση δεύτερου παράγοντα ταυτοποίησης (2FA) για τους χρήστες του σχετικού συστήματος. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε περαιτέρω τεχνικός έλεγχος και λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα ενίσχυσης της ασφάλειας των πληροφοριακών συστημάτων του Δήμου.

PHILOXENIA

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Δυτική Ελλάδα: Σύλληψη για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του...

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ: Μικρή «ανάσα» στη ∆υτική Ελλάδα – Δείτε τα στοιχεία

Σχεδόν αµετάβλητος παρέµεινε ο αριθµός των γεννήσεων στην Ελλάδα,...

Η Federica Pacela με μπλε μπικίνι σε παραλία του Positano

Η Federica Pacela με μπλε μπικίνι σε παραλία του...

Η Andrea de Andrade με thong μπικίνι σε παραλία στην Μύκονο

Η Andrea de Andrade με thong μπικίνι σε παραλία...