Α. Παναγιωτόπουλος: «Τι θα γίνει επιτέλους με τον προαστιακό στην Πάτρα και το σιδηροδρομικό δίκτυο σε όλη την Ελλάδα; Θα περιμένουμε να θρηνήσουμε νέα θύματα;»

    Ημερομηνία:

    Παρέμβαση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Ανδρέα Παναγιωτόπουλου: 

    Άλλο ένα σοβαρό ατύχημα, με έναν τραυματία, ήρθε να προστεθεί σήμερα σε όσα έχουν δει τα μάτια μας τα τελευταία χρόνια στο σιδηροδρομικό δίκτυο, με τραγική κορύφωση το δυστύχημα-δολοφονία των Τεμπών. Στην Παραλία Πατρών κατά τη διάρκεια του δρομολογίου του Προαστιακού Πάτρα – Κάτω Αχαΐα, η αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με διερχόμενο αυτοκίνητο γιατί οι μπάρες ήταν ανεβασμένες!

    Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά κυρίως από την ίδια την ανακοίνωση-παραδοχή της Hellenic Train, για μια ακόμη φορά τίποτα δεν λειτούργησε σωστά, εκτός από τα αντανακλαστικά και την επαγγελματική ευσυνειδησία του μηχανοδηγού, που απέτρεψε τα χειρότερα για τον, ευτυχώς ελαφρά, τραυματία οδηγό του αυτοκινήτου και τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

    Φλίγκος

    Η αιτία-παραδοχή αυτού τα καθ’ όλα ανησυχητικού και παρ’ ολίγον τραγικού συμβάντος, όπως αυτή αναφέρεται στην ανακοίνωση, όχι μόνο δεν καθησυχάζει το επιβατικό κοινό και τους πολίτες, αλλά αντιθέτως προκαλεί περισσότερα ερωτήματα και ανησυχία παγιώνοντας την πεποίθηση ότι οι συγκοινωνίες και το δίκτυο σταθερής τροχιάς στη χώρα μας νοσεί βαριά και δεν κάνει κανείς από τους αρμόδιους τίποτα να το θεραπεύσει.

    Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουμε επανειλημμένα ζητήσει την παρέμβαση του κρατικού μηχανισμού για εποπτεία των σιδηροδρόμων και της εταιρίας –ένα εξίσου σημαντικό ζήτημα είναι και η λειτουργία του «Οδοντωτού»-, προκειμένου να έχουμε ασφαλείς και σύγχρονες μετακινήσεις και ο πολύπαθος ελληνικός σιδηρόδρομος να αποκτήσει επιτέλους αξιοπιστία.

    Ευχόμαστε καλή και γρήγορη ανάρρωση στον τραυματία συμπολίτη μας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Το βουλκανιζατέρ που εφημερεύει την Κυριακή

    Τα καταστήματα Βουλκανιζατέρ & Εμπορίας Ελαστικών του Συλλόγου μας...

    Αυτή είναι η νέα μονάδα για καρκινοπαθείς που χάρισε στο Νοσοκομείο Ρίου, η Μαριάννα Λάτση – ΦΩΤΟ

    Τη νέα δωρεά της στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ανακοίνωσε στις...

    Μύκητες: Η αόρατη απειλή «που μας τρώει από μέσα» – Πόσο πιθανό είναι να ζήσουμε πραγματικά το «The Last of Us»

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%bc%cf%8d%ce%ba%ce%b7%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%b7-%ce%b1%cf%8c%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%bb%ce%ae-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%84%cf%81%cf%8e%ce%b5%ce%b9/