ΑΧΑΪΑ: Επιστρέψαμε στην… πετσέτα

    Ημερομηνία:

    Φέτος το καλοκαίρι, στις παραλίες της Αχαΐας και των γύρω περιοχών, παρατηρείται μια ξεκάθαρη τάση: Όλο και περισσότεροι λουόμενοι επιλέγουν να αφήσουν πίσω τους τα οργανωμένα beach bars, τις ξαπλώστρες και τα παγωμένα freddo espresso και να επιστρέψουν στη λύση της… δικής τους παραλίας. Ομπρέλες, καρεκλάκια, ψυγειάκια και καφές από το σπίτι επιστρατεύονται ξανά, όχι μόνο για λόγους νοσταλγίας, αλλά κυρίως για λόγους οικονομίας.

    Με τις τιμές στα beach bars να έχουν εκτοξευθεί και πολλά καταστήματα να χρεώνουν ακόμη και τις ξαπλώστρες ή να έχουν ορίσει ποσό ελάχιστης κατανάλωσης, αρκετοί πολίτες επιλέγουν να διαμορφώσουν μόνοι τους το δικό τους σκηνικό, απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα χωρίς επιπλέον χρεώσεις. Έτσι, η τάση που είχε ξεκινήσει από τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, γίνεται όλο και πιο δημοφιλής: Η εικόνα ανθρώπων που στήνουν την «βάση» τους νωρίς το πρωί σε ελεύθερα σημεία της παραλίας, είναι πολύ συχνή.

    Η επιλογή αυτή δεν δηλώνει μόνο την οικονομική στενότητα πολλών πολιτών, αλλά και μια επιστροφή στην απλότητα: Σε πολλούς αρκεί λίγος ίσκιος, καθαρή θάλασσα, καλή παρέα και ανεμελιά. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως και τα beach bars δεν έχουν τη «χάρη» τους και τους δικούς τους πιστούς θαυμαστές, που δεν ρισκάρουν με τίποτα να στερηθούν τις ανέσεις τους. Άλλωστε, υπάρχουν ακόμη πολλές οικονομικές επιλογές, προσιτές για όλους.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αυγό: Όλα τα μυστικά για τους ακριβείς χρόνους βρασμού και το ιδανικό ξεφλούδισμα

    «Δεν ξέρει να βράζει ένα αυγό» λέμε για να χαρακτηρίσουμε...

    Ένας ψυχολόγος εξηγεί γιατί μπορεί να ονειρευόμαστε τους πρώην μας

    Στα όνειρά μας συχνά πρωταγωνιστούν άνθρωποι που γνωρίζουμε καλά,...

    Κατήγγειλε την πρώην του για άσκηση βίας στο παιδί τους

    Την πρώην συζυγό του κατήγγειλε ένας άνδρας στην Πάτρα,...

    ΣΥΝΤΑΓΗ: Η επιστήμη πίσω από τους τέλειους κεφτέδες

    Η μαγειρική του τέλειου κεφτέ έχει ξεπεράσει τα όρια της γαστριμαργίας...