ΑΧΑΪΑ: Στασιμότητα για το λιμανάκι στην Ακράτα

    Ημερομηνία:

    Mavropoulis
    Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση επιστρέφει ο φάκελος της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το αυθαίρετο λιμανάκι στο Κρυονέρι της Ακράτας μετά από απόφαση της επιτροπής περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
    Η επιτροπή το παρέπεμψε στην Αποκεντρωμένη, εκτιμώντας ότι είναι η αρμόδια περιβαλλοντική αρχή και «λόγω αδυναμίας γνωμοδότησης» για λόγους που αναφέρονται στην απόφαση.

     

    Με αυτή την εξέλιξη το λιμανάκι γλίτωσε για άλλη μια φορά την κατεδάφιση (έχει εκδοθεί πρωτόκολλο και έχει ανακηρυχθεί ανάδοχος του έργου), αλλά το ζήτημα παραμένει σε εκκρεμότητα.
    GYMALL
    Σύμφωνα με την περιγραφή του έργου, σκοπός είναι «η δημιουργία ενός λειτουργικού και πλήρως εξοπλισμένου αλιευτικού λιμενίσκου, ο οποίος θα εξυπηρετεί την αλιευτική δραστηριότητα της περιοχής, δεδομένου ότι οι υφιστάμενες λιμενικές υποδομές της περιοχής δεν καλύπτουν τις σημερινές ανάγκες.» Στην εισήγηση που κατατέθηκε στην επιτροπή αναφέρεται ότι το έργο βρίσκεται εντός προστατευόμενης περιοχής NATURA 2000 («Κορινθιακός Κόλπος»).

     

    Σύμφωνα με την ΜΠΕ, το έργο είναι υφιστάμενο και δε πρόκειται να γίνουν κατασκευαστικά έργα (εκτός από τα παρακάτω): Έργα επέκτασης προσήμενου μόλου κατά 30μ., προβλήτες που θα απαρτίζονται από πλωτά ανεξάρτητα προκατασκευασμένα στοιχεία, ράμπες πρόσβασης, αγκυρώσεις εγκάρσιων πλωτών προβλήτων, αγκύρωση προβλήτας παράλληλης στον προσήνεμο μόλο, ράμπα ανέλκυσης σκαφών από οπλισμένο σκυρόδεμα και ανακατασκευή μονώροφου μικρού κτηρίου (το οποίο όμως δεν υφίσταται).
    Επίσης, μια από τις παρατηρήσεις της υπηρεσίας που συνόδευε την εισήγηση της ΜΠΕ αναφερόταν στην ακτομηχανική μελέτη του έργου. Σε αυτή αναγράφεται μεταξύ άλλων ότι, «οι κυματισμοί στα βαθιά ύδατα που έχουν τη δυσμενέστερη δράση χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης για το μέγεθος της επιρροής τους στη διάβρωση της ακτής.» Επιπρόσθετα, ανάφερε ότι σύμφωνα με προγενέστερη μελέτη προστασίας των ακτών Αιγιαλείας και συγκεκριμένα για την ακτή Κρυονερίου που εκπόνησε το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, «η παραλία Κρυονερίου κατατάσσεται στις έντονα διαβρωμένες ακτές της Αιγιαλείας και ο λιμενίσκος προκαλεί έντονη διάβρωση της ακτής στα ανατολικά του και διακόπτει με την ύπαρξη του τη στερεομεταφορά.»

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ – ΦΩΤΟ: Τα χάλια στο Δημοτικό Θέατρο

    Δημοτικό Θέατρο Απόλλων!!!! Μία μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου...

    Ο Κώστας Σβόλης στην ημερίδα “Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα”

    Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα. Οι πυλώνες της ευρωπαϊκής οικονομίας. Δυο...

    ΠΑΤΡΑ: Συνεργεία του Δήμου καθάρισαν τον Άγιο Βασίλειο

    Οι εργαζόμενοι στον τομέα Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, αξιοποιώντας...

    ΠΟΥ: Εντοπίστηκε σε υψηλή συγκέντρωση ο ιός της γρίπης των πτηνών στο αγελαδινό γάλα

    Ο ιός της γρίπης των πτηνών H5N1 εντοπίστηκε σε πολύ υψηλές...