flamis.gr

ΑΧΑΪΑ: Τα βάζει με Μητροπολίτες και ιερείς ο Αμβρόσιος – ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ Η “ΜΠΑΛΑ ΤΟΥ”

Γράφει ο πρώην ΑΙγιαλείας και Καλαβρύτων:

  • Οι Μητροπολίτες-Ηγέτες και Πνευματικοί Πατέρες  του Χριστεπωνύμου Πληρώματος στην πλειονότητά τους  επρόδωσαν την αποστολήν των!
  • Πολλοί Ιερείς μας, δυστυχώς, έμαθαν να αποδιώκουν τους πιστούς από τον Ναό, εάν δεν φορούν την καταραμένη μάσκα μέσα στο Σπίτι του Θεού! Χαρακτηριστικό είναι το πρόσφατο περιστατικό με κάποιο Κληρικό στην περιοχή της Καλαμάτας!
  • Κάποιος Αρχιεπίσκοπος στο Εξωτερικό αντικατέστησε την αγία Λαβίδα με το «κουταλάκι»!
  • Σημαντικός Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος έσπευσε, και μάλιστα εκ των πρώτων, να δεχθεί το αμφιλεγόμενο εμβόλιο κατά του Κορωνοϊού!
  • Ένα σύννεφο,  λοιπόν,  σκεπάζει την Χώρα μας, το οποίον και επισκιάζει και αλλοιώνει την Πίστη των προγόνων μας. Οι Μητροπολίτες μας, δυστυχώς, δεν έχουν συνειδητοποιήσει τον συστηματικά συντελούμενο μαρασμό της Ορθοδοξίας μας!

_________Όλα, λοιπόν αυτά τα φαινόμενα πληγώνουν θανασίμως την αρχιερατικήν μας καρδίαν! Η μαχητική και ενίοτε ελεγκτική πέννα μας ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ! Κτυπάμε  «στου κουφού την πόρτα»!!! Απευθυνόμεθα σε «ώτα μη ακουόντων»!!!! Οπότε μία και μοναδική είναι η λύση και αυτή είναι μονόδρομος! Ήτοι να αποσυρθούμε στην έρημο της σιωπής και να αφιερώσουμε τον χρόνο μας τώρα πλέον σε περισσότερη και θερμότερη προσευχή προς τον Νυμφίο Χριστό. Να δακρύζουμε εμείς, ώστε να σταματήσουν να δακρύζουν οι Εικόνες όχι μόνον της Παναγίας μας, αλλά  και άλλων Αγίων της Ορθοδοξίας μας ανά την Ελλάδα!

 
_______Σημαντικό ρόλο στη λήψη αυτής της Αποφάσεώς μας  έπαιξε η στάσις της Ιεράς Συνόδου, δηλ. της Διοικήσεως της Εκκλησίας μας, σε κάποιες έντονες και πολύ δυναμικές διαμαρτυρίες μας!
_________Στην παρούσα και τελευταία ανάρτησή μας σας παρουσιάζουμε τα εξής αποδεικτικά στοιχεία!
1ον. Την από 9.12.2008 ανάρτησή μας μέ τίτλον:  «ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ, ΑΚΡΙΒΗ ΜΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ;»
2ον. Την από 6ης Ιουλίου 2020 υπόμνηση προς την Ιεράν Σύνοδον να μας απαντήσει πρός το από ………… 5ης Ιουνίου 2019 ημέτερον έγγραφον.
 
3ον.  Το Απόσπασμα Πρακτικών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Συνεδρίας της 27ης Ιουνίου 2019 εις απάντησιν του υπ’ αριθμ. 547/05.06.2019 ημετέρου εγγράφου, όπου η Ιερά Σύνοδος μας απαντά με τα εξής πειφρονητικά λόγια: «Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε γνώσιν», δηλ. επέταξαν στον «κάλαθο των αχρήστων» μίαν πολυσέλιδον αναφοράν μας, με την οποίαν εκφράζαμε την αγωνίαν της ψυχής μας! Ναί, την επέταξαν στον «κάλαθο των αχρήστων»!!! Αυτή καί μόνον η ενέργεια της Εκκλησιαστικής Διοικήσεως ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΝ ΠΛΗΡΩΣ! Και διά τον λόγον αυτόν:
         α) Αρχικώς μεν επετάχυνα την παραίτησίν μου από την ενεργόν εκκλησιαστικήν διακονίαν μου και την 17ην.08.2019 υπέβαλα την παραίτησίν μου,
    β) Μετά ταύτα δε απεφάσισα και την διακοπήν των ανάρτησεών μου εις το παρόν Blog, καθ’ όσον έχω πεισθεί πλέον, ότι η σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΤΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΙΑ, ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΕΙ ΑΓΩΝΙΑΝ, καθώς ο Χριστός διώκεται καί οι Ναοί κλείνουν, κατόπιν εντολής του οικείου Μητροπολίτου! 
        Πολύν πόνον προκάλεσε στην ψυχή μου η προτροπή του Κληρικού της Καλαμάτας προς το εκκλησίασμα εν ώρα λειτουργίας κατά την ημέραν των Χριστουγέννων στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας: «’Οσοι δεν φοράτε μάσκα να βγήτε έξω, να φύγετε από την Εκκλησίαν….. Αντιρρησίες να είσθε στο σπίτι σας!…..Ή φορέστε μάσκα ή να βγήτε έξω. Ακούσατε;»

 

 

Comments are closed.