flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

ΑΧΑΪΑ: Το τριπλό έγκλημα στην βίλα! Δεν κλείνει η υπόθεση

Το ανεξιχνίαστο τριπλό έγκλημα του Λόγγου το 2005 που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο ακόμη και σήμερα δεν έχει ξεχασθεί από τις διωκτικές αρχές της χώρας.

Με τη συνδρομή της ΕΥΠ και μυστικών υπηρεσιών αναζητούνται νέα στοιχεία και προσπαθούν να «πιασθούν από κάπου», για να ξετυλίξουν το κουβάρι της τριπλής στυγερής δολοφονίας, που είχε θύματα τον 66χρονο Ελληνοαιγύπτιο επιχειρηματία, Μιχάλη Ζουμπατλή, τον 40χρονο γιο του, Νίκο Ζουμπατλή – Ραμζή και την μητέρα του, Καλλιόπη – Φανή Ζουμπατλή, 59 χρονών.

Εκείνη την περίοδο, όλες οι εμπλεκόμενες αστυνομικές υπηρεσίες του Αιγίου, της Πάτρας και της Αθήνας είχαν εξετάσει εξονυχιστικά κάθε πιθανή εκδοχή για να φθάσουν στον δολοφόνο. Δεν είχε αφήσει, όμως, το παραμικρό ίχνος και δεν εντοπίσθηκε, ούτε φυσικά ο ηθικός αυτουργός του «καλοπληρωμένου» συμβολαίου θανάτου.

Στο διάβα των 17 χρόνων μέχρι σήμερα ο φάκελος της τριπλής δολοφονίας ανασύρθηκε τρεις φορές από το αρχείο της Εισαγγελίας Αιγίου, αλλά και τις τρεις τέθηκε πάλι στο αρχείο. Στο αρχείο μεν, αλλά ανοικτός… Τη μία φορά, μάλιστα, από τις τρεις άνοιξε με νεότερα στοιχεία που είχε εισφέρει η τηλεοπτική εκπομπή «φως στο τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη.

ΤΡΙΠΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ

Οι διωκτικές υπηρεσίες, καθώς εξελίσσονται οι έρευνες, είχαν προχωρήσει στην εκτίμηση ότι το «συμβόλαιο θανάτου», δεν αφορούσε κάποιες προσωπικές διαφορές ή τέλος πάντων δεν επρόκειτο για ένα έγκλημα με «εγχώρια» μόνο διάσταση.

Και όντως σήμερα, εκείνο που έχει προκύψει, σύμφωνα με ηλεγμένες πληροφορίες της «Π», είναι ότι η ΕΥΠ και μυστικές υπηρεσίες χωρών της Μ. Ανατολής έχουν τον φάκελο μπροστά τους, και επεξεργάζονται νέα στοιχεία, με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να προκαλέσουν έναν καινούργιο, τέταρτο κύκλο Εισαγγελικής διερεύνησης της πολύκροτης υπόθεσης.

Οταν έγινε το τριπλό φονικό στο Λόγγο, ο πρώτος άνθρωπος που μπήκε στο σπίτι της οικογένειας Ζουμπατλή, ήταν ο τότε διοικητής του Α/Τ Κ. Αχαΐας, Κώστας Κυριακόπουλος, που έχει συνταξιοδοτηθεί από το Σώμα με τον βαθμό του αντιστράτηγου εα. Έχει σημασία η εξιστόρηση των πρώτων στιγμών μετά τις εκτελέσεις:

«ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ…»

«Δεν ήμουν επιφορτισμένος με τη διενέργεια των πρώτων ερευνών. Ετυχε εκείνη την ημέρα να είμαι στο Λόγγο σε σπίτι φιλικής οικογένειας, που ήταν κοντά στο εξοχικό της οικογένειας Ζουμπατλή. Μπήκα πρώτος στο σπίτι και βρέθηκα μπροστά σ’ ένα ανατριχιαστικό θέαμα. Ο Μιχ. Ζουμπατλής δεν είχε εκπνεύσει. Μου ζήτησε ένα ποτήρι νερό και του το έδωσα. Με ξεψυχισμένη φωνή πρόλαβε να μου πει ότι ο δολοφόνος ήταν ψηλός, ευέλικτος, φορούσε μαύρα ρούχα και κουκούλα. Αποκόμισα την αίσθηση ότι υποψιαζόταν ποιοι ήταν οι πρόξενοι του μακελειού, αλλά δεν μου είπε κάτι άλλο, γιατί έγειρε το κεφάλι του και εξέπνευσε…».

Μετά από 17 χρόνια, ο Κώστας Κυριακόπουλος είναι πεπεισμένος ότι η δολοφονία τριών μελών της οικογένειας Ζουμπατλή έχει «διεθνείς» προεκτάσεις:

«Θυμάμαι ότι δεν άφησε στον τόπο του εγκλήματος ίχνη ο δράστης. Ηταν ένας σούπερ επαγγελματίας εκτελεστής. Ούτε το όπλο, φυσικά, βρέθηκε. Υλοποιήθηκε ένα «συμβόλαιο θανάτου» με χειρουργική ακρίβεια που παραπέμπει σε ιστορίες κατασκοπίας ή ξεκαθαρίσματος λογαριασμών σε υψηλό επίπεδο…».

Τα λεγόμενα του αντιστράτηγου εα «δένουν» με τις επιχειρηματικές ενασχολήσεις του 66χρονου Μιχ. Ζουμπατλή σε χώρες της Μ. Ανατολής, ο οποίος είχε μεγάλες διασυνδέσεις, καθότι ήταν και πρόεδρος του Ελληνοαιγυπτιακού Συμβουλίου.
Ισχυρή ήταν η σχέση του με τον μακαριστό Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο, που 13 μήνες πριν γίνει το φονικό του Λόγγου, είχε πέσει θύμα τραγικού δυστυχήματος από πτώση ενός ελικοπτέρου «Σινούκ» που μετέφερε τον ίδιο και την 8μελή συνοδεία του στο Άγιο Όρος!

Η ΑΝΕΠΙΛΥΤΗ «ΕΞΙΣΩΣΗ» ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ…

Ο Ζουμπατλής τη δεκαετία του ’90 είχε την αμέριστη βοήθεια του Πατριάρχη, ο οποίος ασκούσε επιρροή στον Χριστιανικό πληθυσμό της περιοχής. Οταν είχε επιβληθεί εμπάργκο στο Ιρανικό καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν επωφελήθηκε ο Ζουμπατλής και αγόραζε χρυσό, διαμάντια και άλλους πολύτιμους λίθους από την Κυβέρνηση του Χουσεΐν.

Ο μακαριστός Πατριάρχης Πέτρος αγαπούσε έμπρακτα τον Αραβικό κόσμο και ειδικά τους ταλαιπωρημένους Χριστιανούς του Ιράκ και μετήρχετο διάφορους τρόπους για να αποτρέψει τη λιμοκτονία, καθώς το πρόγραμμα «food for oil» του ΟΗΕ δεν ήταν αρκετό για να θρέψει ολόκληρο τον πληθυσμό του Ιράκ.

Οι διωκτικές αρχές υπολογίζουν πολύ δυνατά στην ανεπίλυτη «εξίσωση» το γεγονός ότι με διαφορά ενός χρόνου, ο μεν Πατριάρχης σκοτώθηκε (;), ο δε Μιχ. Ζουμπατλής, καθώς και δύο μέλη της οικογένειάς του, δολοφονήθηκαν.

«Ενα κοινό σχέδιο εξόντωσής τους είναι πιθανότατο, αν κιόλας συνυπολογίζουμε ότι μέχρι τώρα φαντάζει ”αλάνθαστος” ο τρόπος που έχασαν τη ζωή τους», λέει στην «ΠτΚ» υψηλόβαθμη πηγή της ΕΥΠ. Και πράγματι «αλάνθαστους» επιχειρησιακούς τρόπους εφαρμόζουν μόνο μυστικές υπηρεσίες.