Αγρίνιο: Νέο κρούσμα της πανώλης των αιγοπροβάτων- Αναμένεται παράταση των περιορισμών

    Ημερομηνία:

    Και νέο κρούσμα πανώλης αιγοπροβάτων καταγράφτηκε και πάλι στην περιοχή της Λεύκας στο Αγρίνιο, σύμφωνα με πληροφορίες σε γειτονική εκμετάλλευση από αυτήν που είχαν καταγραφεί δυο κρούσματα το προηγούμενο διάστημα.

    Όπως έχει ανακοινωθεί από τις 31 Αυγούστου στην Π.Ε Αιτωλ/νίας και Π.Ε Ηλείας, όπου έχουν εμφανιστεί κρούσματα του νοσήματος:

    – Επιτρέπεται πλέον η διακίνηση αιγοπροβάτων προς σφαγή από τις περιοχές που δεν γειτνιάζουν με τις εστίες, δηλαδή από τις εκτροφές που βρίσκονται σε απόσταση πάνω από 10 χιλιόμετρα από αυτές.

    – Επιτρέπεται η διακίνηση αιγοπροβάτων από τους θερινούς βοσκοτόπους.

    – Εξακολουθεί να απαγορεύεται η μετακίνηση ζώων για πάχυνση, αναπαραγωγή και σφαγή από εκτροφές που βρίσκονται στις ζώνες επιτήρησης των 10 χιλιομέτρων γύρω από τις εστίες.

    Ουσιαστικά μετά το νέο κρούσμα αναμένεται παράταση των μέτρων στις περιμέτρους που έχουν ήδη οριστεί για την περιοχή του Αγρινίου και δεν θα επιτρέπεται η μεταφορά – σφαγή αιγοπροβάτων στα σφαγεία του Αχελώου. To μόνο θετικό είναι πως το νέο κρούσμα καταγράφεται στην ίδια περιοχή και επομένως δεν αλλάζουν οι ζώνες επιτήρησης.
    Για άλλη μια φορά όμως απευθύνεται έκκληση για τήρηση των μέτρων από τους κτηνοτρόφους, που όπως φαίνεται σε ορισμένες περιπτώσεις δεν συμμορφώνονται. Υπενθυμίζεται πως η περίοδος ανώτατης επώασης της νόσου, δηλαδή που μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα αυτής τα προσβεβλημένα ζώα, είναι οι 21 ημέρες.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το «γιαπωνέζικο περπάτημα» το νέο viral trend, και χρειάζεται μόνο 30 λεπτά – Ξεχάστε τα 10.000 βήματα την ημέρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%80%cf%89%ce%bd%ce%ad%ce%b6%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%cf%80%ce%b5%cf%81%cf%80%ce%ac%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%ad%ce%bf-viral-trend-%ce%ba/

    Επίθεση αδέσποτων σε 45χρονη στη Νεάπολη Αγρινίου – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

    Στο νοσοκομείο Αγρινίου για την παροχή πρώτων βοηθειών, μεταφέρθηκε 45χρονη γυναίκα...

    Η Ines Trocchia με μπικίνι σε σκάφος στο Capri

    Η Ines Trocchia μας δείχνει το sexy κορμί της...

    «Supermarket» ναρκωτικών στην Αγία Βαρβάρα – Τραυματισμός αστυνομικού κατά την έφοδο

    Ένα πλήρως οργανωμένο «supermarket» ναρκωτικών εξάρθρωσε η Αστυνομία το απόγευμα της 27ης...