flamis.gr

Αιγιάλεια-Τμήμα Φυσικοθεραπείας: Μεγάλες απουσίες στην τηλεδιάσκεψη έδειξαν μεταφορά

Χωρίς τη συμμετοχή, τόσο του υφυπουργού Παιδείας Aγγελου Συρίγου όσο και του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστου Μπούρα που επικαλέστηκαν «ανειλημμένες υποχρεώσεις», διεξήχθη χθες βράδυ η τηλεδιάσκεψη του Δήμου Αιγιάλειας για την αποτροπή της μεταφοράς του ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πάτρα.

Και μόνο αυτές οι απουσίες -που χαρακτηρίστηκαν ως «συμπαιγνία και προσχηματικές»- ανέδειξαν την εμμονή και των δύο πλευρών -της ακαδημαϊκής κοινότητας και της πολιτικής ηγεσίας- στο να μην τροποποιηθεί η ξεκάθαρη εισήγηση της Συγκλήτου για κατάργηση του τοπικού Παραρτήματος και κατά συνέπεια να μην εξαιρεθεί στον νόμο που ετοιμάζει η Κυβέρνηση.

Ετσι, η συζήτηση μεταξύ της δημοτικής αρχής, βουλευτών, φορέων και δημοτικών αρχηγών ήταν μία επανάληψη παλιότερης, από την οποία προέκυψε η αποστολή διαβήματος στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ότι η πολιτική απόφαση για το ΑΕΙ Αιγίου είναι σε λάθος κατεύθυνση.

> Ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος -σε αντίθεση με το παρελθόν όπου είχε εμφανιστεί πεπεισμένος για εξαίρεση της μεταφοράς του ΑΕΙ στην Πάτρα- χθες μίλησε για «δυσχερή θέση του Αιγίου, για πιθανή αναβλητικότητα ενός χρόνου, αλλά και για μεγάλες πιθανότητες να μην λειτουργήσει στο Αίγιο από τη μεθεπόμενη ακαδημαϊκή χρονιά», καλώντας τους πάντες να παλέψουν για διατήρηση και ενίσχυσή του, ώστε να νικηθεί η άκαμπτη στάση του Πανεπιστημίου, παρότι υποστήριξε πως η απόφαση είναι πολιτική.

Σε αυτό συμφώνησε, λίγο μετά και ο πρόεδρος του ΑΕΙ Κ.Φουσέκης με την ενδεικτική φράση πως «η Κυβέρνηση θα κάνει τη μεταφορά».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η διαφοροποιημένη – σε αντίθεση με τον Μάρτιο – τοποθέτηση του αντιδημάρχου Παιδείας Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου που ανέφερε ότι τότε δόθηκε η εντύπωση πως μπορεί να μην γίνει η μεταφορά. «Πρόκειται για έγκλημα, που βουλευτές και φορείς πρέπει να δουν», κάνοντας λόγο για «casus belli για το Αίγιο, όσο δεν φαίνεται αλλαγή στάσης από το υπουργείο».

> Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, μίλησε για απόφαση χωρίς λογική, αφού όλα τα δίκια είναι με το μέρος του Αιγίου. «Η απόφαση είναι λανθασμένη, δεν είναι αιτιολογημένη και αναδεικνύει συγκεντρωτισμό και ανισότητα του Πανεπιστημίου» τόνισε.

 

Σε υπουργό και κινητοποιήσεις

Οι συμμετέχοντες βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Τσιγκρής, Φωτήλας και Αλεξοπούλου επανέλαβαν ότι το ΑΕΙ πρέπει να μείνει στο Αίγιο, με τον πρώτο να μιλά για «επένδυση της πόλης», τον δεύτερο ότι «πρόκειται για τμήμα όχι αγραμμάτων αλλά υπόδειγμα» και της τρίτης που έδειξε ως «υπαίτιο το Πανεπιστήμιο και όχι την υπουργό». Οι αντιπολιτευόμενοι βουλευτές κ.κ. Αναγνωστοπούλου και Μάρκου του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψαν τα βέλη τους προς την κ. Κεραμέως και ζήτησαν, αντίστοιχα, ξεκάθαρο διάβημα σ’ αυτήν και έντονη αντίδραση που αν δεν υπάρξει το ΑΕΙ θα φύγει. «Να κάνουμε τα πάντα για να μείνει το ΑΕΙ στο Αίγιο και παράλληλα να εξεταστεί η σύσταση μεταλυκειακής Σχολής Οίνου -Αμπέλου» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Αχαΐας Πλ. Μαρλαφέκας. Ραντεβού με υπουργό, κινητοποιήσεις και εγρήγορση ζήτησαν οι κ.κ. Γούτος, Ψυχράμη, Παπακωνστατινόπουλος, Κουρή, καθώς και οι πρόεδροι ιατρών και δικηγόρων κ.κ. Κοίλιας και Μπέσκος.

Πελοπόννησος

Comments are closed.