flamis.gr
Ενημερωτικό Portal, Πάτρα, Αχαΐα

Αίγινα: Αποκαλύψεις για το τροχαίο-θρίλερ με δύο νεκρούς – Η νέα έρευνα του εισαγγελέα – ΒΙΝΤΕΟ

Νέα στοιχεία για το δυστύχημα με θύματα δύο νέους στην Αίγινα έφερε στο φως η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη. Δύο χρόνια μετά, ο εισαγγελέας δεν πείστηκε με την έρευνα που είχε γίνει και ζήτησε μία νέα προκειμένου να εξακριβωθεί τι τους οδήγησε στον θάνατο. Ο πραγματογνώμονας που ορίστηκε από τη Δικαιοσύνη αποκάλυψε το ποιοι και πως έκλεισαν τον δρόμο των δύο παιδιών. Ήταν 06.35, ξημερώματα της Τετάρτης 24 Μαρτίου 2019, όταν χάθηκαν οι δύο ζωές στην επαρχιακή οδό Αίγινας – Πέρδικας. Οι δύο νέοι είχαν βγει να διασκεδάσουν και επιστρέφοντας με μηχανή στα σπίτια τους στη Πέρδικα, ένα απορριμματοφόρο βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Στην προσπάθειά του ο οδηγός της μηχανής να το αποφύγει κατέληξε στην κοίτη ενός ρέματος.

Τότε μίλησαν για ένα απλό τροχαίο, όμως η μητέρα του συνεπιβάτη της μηχανής, Χρήστου Κουμπενά, 18 ετών, έγινε η ίδια ντέντεκτιβ για να καταγράψει με το φακό της την παρανομία που γίνεται μέχρι και σήμερα στην περιοχή.

Η μητέρα του 18χρονου, η οποία έχει βάλει σκοπό της ζωής της να αποδοθεί Δικαιοσύνη, μίλησε στην κάμερα του “Τούνελ” από το σημείο όπου συνέβη το φρικτό δυστύχημα. “Ο γιος μου δεν είχε κλείσει ακόμα τα 18 του. Εκείνο το βράδυ είχε βγει μία βόλτα. Μίλησα μαζί του γύρω στις 03.00 το πρωί. Ένα παιδί από την παρέα τους δεν αισθανόταν καλά και τον πήγαν στο κέντρο υγείας. Ξαφνικά έχασα κάθε επικοινωνία μαζί του. Πήρα τον πατέρα ενός φίλου του και μου είπε να μην ανησυχώ και πως θα ερχόταν σπίτι με ταξί, όπως συνήθιζε. Είχε πάει η ώρα 07.00 και δεν είχα κανένα νέο του. Δεν άντεχα άλλο την αναμονή και την αγωνία και πήρα το αυτοκίνητο για να τον ψάξω. Πήγα στο κέντρο υγείας και η νοσοκόμα μου είπε πως υπάρχουν δύο νεκρά παιδιά για αναγνώριση. Σήκωσε το σεντόνι και είδα νεκρό το παιδί μου. Από εκεί και πέρα τελείωσαν όλα. Ο οδηγός της μηχανής προσφέρθηκε να φέρει τον Χρήστο μου στην Πέρδικα που μέναμε και σκοτώθηκαν και τα δυο παιδιά. Μέσα σε έξι μήνες έχασα σύζυγο και γιο” ανέφερε χαρακτηριστικά, εμφανώς συγκινημένη. “Πίστευα από την πρώτη στιγμή ότι το απορριμματοφόρο του δήμου ευθύνεται για το τροχαίο γιατί μέχρι και σήμερα μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα. Αυτό τους έκλεισε το δρόμο…”

Τι έδειξε η έρευνα του πραγματογνώμονα

Η έρευνα του δικαστικού πραγματογνώμονα τροχαίων ατυχημάτων, Παναγιώτη Μαδιά, που ορίστηκε από τη Δικαιοσύνη, αποκάλυψε την αλήθεια. Ο ίδιος μίλησε στο «Τούνελ» από τον τόπο της τραγωδίας. “Η εισαγγελία δεν πείστηκε από την πρώτη πραγματογνωμοσύνη και γι’ αυτό όρισε και δεύτερο πραγματογνώμονα. Το απορριμματοφόρο εκείνο το μοιραίο πρωινό πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, όπως κάνει μέχρι και σήμερα, για την αποκομιδή των σκουπιδιών. Είναι πολύ κλειστή στροφή και δε θα μπορούσε ο οδηγός της μηχανής να αντιδράσει έγκαιρα, όταν θα έβλεπε το απορριμματοφόρο μπροστά του. Εάν είχαν τοποθετηθεί σωστά και οι προστατευτικές μπάρες, δε θα είχαν εκτραπεί της πορείας τους οι δύο νέοι. Επιπλέον μπορούμε να συμπεράνουμε πως αιτία της εκτροπής δεν ήταν η υψηλή ταχύτητα, όπως αναφερόταν στην πρώτη έκθεση. Αν συνέβαινε αυτό, η μοτοσικλέτα θα είχε καταλήξει αρκετά μέτρα πιο μακριά” είπε ο κ. Μαδιάς.

 

“Αναμένονται ποινικές διώξεις…”

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της μητέρας του δεύτερου θύματος Βασίλης Ζησιμάτος έκανε λόγο για ευθύνες και συγκάλυψη ενόχων. “Από τις καταθέσεις που εμπεριέχονται στη δικογραφία προκύπτει πως εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε κανένα όχημα να ακολουθεί τη μοτοσικλέτα με τα δύο παιδιά. Το μοναδικό που βρισκόταν στο σημείο, ήταν το απορριμματοφόρο του Δήμου Αίγινας. Κάποιες καταθέσεις που έχουν δοθεί στα πλαίσια της αστυνομικής προανάκρισης, δεν έπεισαν τον εισαγγελέα και όρισε πραγματογνώμονα για νέα έρευνα. Στις καταθέσεις τους οι δύο βοηθοί του απορριμματοφόρου ισχυρίζονται πως κάθονταν στην καμπίνα του οχήματος, μαζί με την οδηγό, κάτι το οποίο σαφέστατα και δεν ευσταθεί. Κάποιοι προσπάθησαν να «δημιουργήσουν» αυτόπτες μάρτυρες για να πιστοποιήσουν ότι είδαν νεκρά τα δύο παιδιά στο ρέμα. Υπάρχουν πρόσωπα που ευθύνονται για το θανάσιμο τραυματισμό τους, αλλά και για την προσπάθεια συγκάλυψης των αιτιών του τροχαίου”, είπε.

Σύμφωνα με την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, αίσθηση προκαλούν όσα ισχυρίζεται η οδηγός του απορριμματοφόρου στην κατάθεσή της. Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της εκπομπής, υποστηρίζει ότι συνηθίζουν να μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα για την αποκομιδή των απορριμμάτων και ότι ενώ βρήκαν τα παιδιά πεσμένα στο σημείο, η πρώτη της κίνηση ήταν να ενημερώσει τον προϊστάμενό της και όχι το ΕΚΑΒ.

“Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι τέτοια που είναι μονόδρομος για τη Δικαιοσύνη να ασκήσει διώξεις” σημείωσε ο δικηγόρος.

Comments are closed.