flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

ΑΙΓΙΟ: Με γενναίες εκπτώσεις, προσδοκούν «διπλό» χρήμα οι επιχειρήσεις – Και απαλλαγή από τέλη

Με την φιλοσοφία ότι η «μάχη» επιβίωσης του Λιανεμπορίου κερδήθηκε, αλλά τίποτα ακόμα δεν τελείωσε, ο επιχειρηματικός κόσμος της Αιγιάλειας ανοίγει σήμερα τις τοπικές αγορές, συνεχίζοντας να πιέζει όντως, προς πάσα κατεύθυνση συγκροτημένα και οργανωμένα, για την όσο δυνατόν συντομότερη επαναλειτουργία και των καταστημάτων Εστίασης, διεκδικώντας για όλους τους κλάδους εμπορικών και επαγγελματικών επιχειρήσεων φορολογικές και οικονομικές απαλλαγές.
> Ο επικεφαλής της «Παναιγιάλειας Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης» και αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Αρης Τηλιγάδης εκτιμά πως μετά από μία δύσκολη περίοδο η επανεκκίνηση της αγοράς ξεκινά με νέους κανόνες, που απαιτούν μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα από όλους, ώστε να μην επανέλθει σε παρελθόντες εποχές. Προτρέπει παράλληλα τους καταναλωτές σε αυτή τη δύσκολη επανεκκίνηση να στηρίξουν στα ψώνια τους τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Αιγίου και της ευρύτερης περιοχής, γιατί έτσι πραγματικά θα στηριχθεί η τοπική οικονομία. «Ευχόμαστε να ήταν η τελευταία φορά που είδαμε κλειστά καταστήματα» λέει με νόημα.
> Ο πρόεδρος του Εμπορικού – Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιάλειας Λάμπης Παπαδόπουλος μιλά για «ζωντανό λιανεμπόριο» μετά από σκληρές μάχες, που απέδωσαν καρπούς. «Ανοίγοντας και πάλι τις πόρτες για το αγοραστικό κοινό, γυρίζουμε σελίδα και συνεχίζουμε από εκεί που σταματήσαμε. Είμαστε έτοιμοι, να τηρήσουμε τα μέτρα και θέλουμε από τους καταναλωτές να τηρήσουν επίσης απαρέγκλιτα κανόνες υγιεινής, αποστάσεις, ώστε να λειτουργήσει εύρυθμα η αγορά, στηρίζοντας τα τοπικά καταστήματα, κατά την περίοδο των… γενναίων εκπτώσεων, ώστε τα χρήματα να επιστρέψουν πάλι σε αυτούς».
Μετά τη μερική δικαίωση, επόμενος μεγάλος στόχος των εμπόρων είναι να ανοίξει όλη η επιχειρηματικότητα και να δοθούν γενναίες αποζημιώσεις και όχι ψίχουλα, όπως λένε.

 

Να στηρίξει την τοπική αγορά, επιλέγοντάς την για όλα τα προϊόντα, κάλεσε χθες τον κόσμο η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευση στον Δήμο Αιγιάλειας Βασιλική Ψυχράμη, αφού κάνει απολογισμό σκληρό και δύσκολο από την παράλυση της τοπικής αγοράς και οικονομίας γενικότερα, εξαιτίας του γενικευμένου κλεισίματος των επιχειρήσεων.«Ζουν μια μεγάλη στιγμή, της επανόδου και της προσπάθειας να σταθούν πάλι δυναμικά στα πόδια τους. Σε αυτή τη συγκυρία, είναι χρέος μας και επιτακτική ανάγκη, όσο ποτέ άλλοτε, να στηρίξουμε όλοι μαζικά, ως κρίκοι μιας αλυσίδας, αφού ενισχύοντας τον διπλανό μας κρίκο, ενισχύουμε τελικά τον εαυτό μας» αναφέρει. Η κ. Ψυχράμη καλεί και πάλι τη δημοτική αρχή -που όχι μόνο δεν ψήφισε αλλά και κωλυσιέργησε με αναλγησία προς τους επαγγελματίες που επλήγησαν- να εφαρμόσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για απαλλαγή τους από τέλη. «Ανταποκριθήκαμε, ως κοινωνία, με μεγάλη υπευθυνότητα στις προσταγές της νέας καθημερινότητας και πετύχαμε, όλοι μαζί, ένα αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα. Συνεχίζουμε να μένουμε ασφαλείς και να στηρίζουμε την τοπική αγορά» καταλήγει η δημοτική αρχηγός.