Αίγιο: «Πατρίδες της καρδιάς μου» με τη Λυδία Κονιόρδου σήμερα στο Υπαίθριο Θέατρο Γεώργιος Παππάς

    Ημερομηνία:

    Η κορυφαία ηθοποιός και σπουδαία κυρία της Τέχνης, του Θεάτρου και του Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου θα συμμετέχει στην παράσταση «Πατρίδες της καρδιάς μου», σε κείμενο της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου και μουσική του Σάκη Παπαδημητρίου για τα 100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή.

    Στην παράσταση εξυφαίνονται αφηγήσεις προσφύγων που διώχτηκαν από τα Προικονήσια και τη θάλασσα του Μαρμαρά, και έφτασαν στο Αίγιο όπου έφτιαξαν μια νέα ζωή. Αγάπησαν τη νέα τους πατρίδα χωρίς ποτέ να λησμονήσουν τα χωριά τους, την Αλώνη, το Βόρι, τα Χουχλιά, τα Σκουπιά , το Πασαλιμάνι, την Αρτάκη κ.α. Αληθινές ιστορίες ανθρώπων που δεν είχαν φανταστεί ότι η μοίρα και η ιστορία είχε γράψει πως η ζωή τους θα μοιραζόταν σε δυο πατρίδες, στις «πατρίδες της καρδιάς τους».

    Τις ιστορίες των προσφύγων θα αφηγηθούν οι: Νίκος Παρασκευόπουλος, Ειρήνη Γρέκα, Ιωάννα Στεφανάτου, Βαρβάρα Σεφέρη, Σπύρος Γεωργίου και Τρύφωνας Μπάρκας.

    Μουσικοί επί σκηνής θα είναι ο Τάκης Φαραζής στο πιάνο και ο Σάκης Παπαδημητρίου σε έγχορδα και πνευστά παραδοσιακά όργανα.

    Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν η Έλενα Λεώνη και η Δώρα Πετρίδη.

    Η Λυδία Κονιόρδου θα ενώσει με την επιβλητική της αφήγηση τις ιστορίες των ανθρώπων σε μια ενιαία ιστορία που αποτελεί την πορεία ζωής εκατομμυρίων προσφύγων.

    Πριν την παράσταση θα υπάρξει γευστική δοκιμή των οίνων της Αιγιάλειας στο πλαίσιο του θεσμού Οινοξένεια.

    Η παράσταση είναι παραγωγή της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας και εντάσσεται στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2022.

    Χορηγός: Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου «Ο Αρίων»
    Η είσοδος είναι ελεύθερη.

    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΣΤΗ ∆ΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑ∆Α: 763 «ραβασάκια» για «εµπόδια» στους πολίτες

    Συνεχίζονται τα εµπόδια στην ελεύθερη κίνηση των πολιτών στη...

    Ο Μπάρκας κατήγγειλε τη Ραλλία Χρηστίδου για απειλή ξυλοδαρμού – Αν ξαναγελάσεις ενώ μιλάω θα σου σπάσω τα μούτρα, μου είπε

    Περιστατικό με απειλή ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι δέχθηκε ο βουλευτής...

    Πάρος: 15 μαχαιριές είχε ο 40χρονος που εντοπίστηκε από τον εργοδότη του νεκρός

    Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου του 40χρόνου αφγανού...