flamis.gr
Ενημερωτικό Portal, Πάτρα, Αχαΐα

AIΓΙΟ: “Γλίτωσε” η Φυσικοθεραπεία – Τι δηλώνει ο Δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος

Μια μεγάλη ανατροπή πέτυχε η τοπική κοινωνία που δια των αντιπροσώπων της και των επιχειρημάτων της, κατάφερε να παραπεμφθεί στο …μέλλον η μεταφορά της σχολής Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πάτρα, χωρίς να διευκρινίζεται το χρονικό όριο.

Από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου βγήκε λευκός καπνός μετά τις 9 το βράδυ της Δευτέρας, μετά από μία πεντάωρη συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, έξι δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδας (μεταξύ αυτών και ο Δημήτρης Καλογερόπουλος) και βουλευτές κυβερνητικοί και της αντιπολίτευσης, παραθέτοντας τα επιχειρήματά τους για να παραμείνουν ως έχουν οι σχολές που φιλοξενούνται στις πόλεις τους ως παραρτήματα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η Σύγκλητος, αφού άκουσε τους αιρετούς μέσω τηλεδιάσκεψης, συνέχισε τη συνεδρίαση για να καταλήξει στο ότι συμφωνεί εξ αρχής με την συνολική πρόταση της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου για όλη τη Δυτική Ελλάδα. Ειδικά όμως για το Αίγιο, σημειώθηκε πως εφόσον το Πανεπιστήμιο δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή τις κατάλληλες υποδομές για να λειτουργήσει η Φυσικοθεραπεία στην Πάτρα, η απόφαση για τη συγκεκριμένη σχολή πάει ουσιαστικά στις… καλένδες, αφού θα πρέπει να γίνει κατασκευή νέου κτιρίου με δυσβάσταχτο κόστος για τις εποχές που ζούμε.

Κατά γενική ομολογία, στην απόφαση έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο η τοποθέτηση του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στο κτιριακό ζήτημα όσο και στις αποστάσεις μεταξύ Αιγίου και Πανεπιστημιούπολης Πατρών που πλέον είναι μηδαμινές, οπότε δεν τίθεται κανένα πρακτικό ή οικονομικό ή άλλο ζήτημα που θα ενίσχυε την άποψη πως θα έπρεπε να μεταφερθεί στην Πάτρα η Φυσικοθεραπεία. Αρκετά σημαντική υπήρξε και η τοποθέτηση των καθηγητών της Ιατρικής Σχολής Πατρών, που τόνισαν πως δεν υπάρχουν κατάλληλα κτίρια για να λειτουργήσει η Φυσικοθεραπεία στην Πάτρα και βεβαίως αξιόλογη ήταν και η άποψη που εκφράστηκε πως, εκτός από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, υπάρχει και η Ορθοπεδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου αλλά και άλλες τοπικές δομές που μπορούν να καλύψουν επάξια τις ανάγκες πρακτικής εξάσκησης των φοιτητών.

Μιλώντας στο filodimos.gr ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: “Βεβαίως είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την εξέλιξη, μιας και η Σύγκλητος παρ’όλη την αρνητική για εμάς εισήγηση, αντιλήφθηκε πως δεν ήταν πρακτικά και ουσιαστικά εφαρμοστέα τα όποια σχέδια για μεταφορά στην Πάτρα της Σχολής Φυσικοθεραπείας. Εμείς αναφέραμε όλα μας τα επιχειρήματα, έχοντας στο πλευρό μας τόσο τον Περιφερειάρχη όσο και τους βουλευτές Αχαΐας αλλά και τα μέλη της διαπαραταξιακής του Δήμου μας, τους οποίους και ευχαριστούμε. Από εδώ και πέρα όμως, χρειάζονται οι απαραίτητοι πολιτικοί χειρισμοί διότι εμείς δεν θέλουμε να αναβληθεί απλά η μεταφορά αλλά να ματαιωθεί οριστικά, καθώς και να ενισχύσουμε την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της πόλης μας με νέες σχολές”.

Οι αποφάσεις της Συγκλήτου θα προωθηθούν στο Υπουργείο Παιδείας, ως αρμόδιο για τις τελικές πολιτικές αποφάσεις.

filodimos.gr