Αίγυπτος: Κατέρρευσε κτίριο 13 ορόφων -Ψάχνουν επιζώντες στα χαλάσματα

    Ημερομηνία:

    Συναγερμός σήμανε στις Αρχές της Αιγύπτου τη Δευτέρα, καθώς όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, κτίριο 13 ορόφων κατέρρευσε στην Αλεξάνδρεια, με αποτέλεσμα άνθρωποι να έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια.

    Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την κατάρρευση, σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας, με τις Αρχές να αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένοι τραυματισμοί ήταν μικροί και οφείλονταν κυρίως σε ασφυξία. Ωστόσο, υπάρχουν φόβοι για θύματα.

    Άγνωστος ο αριθμός νεκρών και εγκλωβισμένων
    Σύμφωνα με το Al Arabiya, οι Αρχές δεν γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που βρίσκονταν στο κτίριο τη στιγμή της καταστροφής και δεν έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής θύματα.

    Ωστόσο, αρκετοί κάτοικοι φέρονται να έχουν παγιδευτεί κάτω από το κτίριο, καθώς και πελάτες ενός μικρού σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στο κτίριο. Σύμφωνα με αξιωματούχους που βρίσκονται στο σημείο, δεν υπάρχουν αναφορές για παιδιά που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια.

    Φλίγκος

    Έρευνα από την Εισαγγελία για τα αίτια

    Ο κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας δήλωσε ότι η κατάρρευση ήταν αποτέλεσμα μιας “κάθετης διάσπασης” στη δομή του κτιρίου, και ότι αυτή τη στιγμή διεξάγεται έρευνα από την εισαγγελία για τον προσδιορισμό των λεπτομερειών.

    Τα υπόλοιπα σπίτι γύρω από το κτίριο δεν επηρεάστηκαν καιδεν εκκενώθηκαν, σύμφωνα με τον κυβερνήτη.

    Οι καταρρεύσεις κτιρίων είναι συχνό φαινόμενο στην Αίγυπτο λόγω της κακής ή ανύπαρκτης συντήρησης και της χαμηλής εφαρμογής των κατασκευαστικών προτύπων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αυτός είναι ο Πατρινός επιχειρηματίας που πήρε το κατάστημα που έκλεισε στη Ρήγα Φεραίου – ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bd%cf%8c%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%b1-2/

    Ποια περιοχή της Πάτρας απεικονίζεται στην φωτογραφία;

    Πρόκειται για την Εγλυκάδα

    ΠΑΤΡΑ: Που ήταν αυτό το κτίριο που στέγαζε την Εθνική Τράπεζα το 1900;

    Άποψη της οικίας Χαϊδόπουλου, όπου στεγαζόταν η Εθνική τράπεζα,...

    ΠΑΤΡΑ: Κάνει θραύση το βιβλίο του δημοσιογράφου Διονύση Ζακυνθινού

    Ο Διονύσης Ζακυνθινός με εξήντα κομμάτια παζλ στήνει και...