Αιτωλοακαρνανία: Οι αγρότες θα κλείνουν τους δρόμους δύο φορές την ημέρα

    Ημερομηνία:

    Οι αγρότες αποφάσισαν να προχωρούν σε μπλόκα δύο φορές την ημέρα, Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, αποφασίστηκε κάθε μέρα στις 12:30 το μεσημέρι και στις 9 το βράδυ, να αποκλείουν το δρόμο Αγρινίου-Άρτας,  στο ύψος της διασταύρωσης Λεπενούς για μισή ώρα.

    Η ανακοίνωση αναφέρει:

    Ταυτόχρονα καλούμε κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο του νομού, από κάθε χωριό, να συμμετέχει στον αγώνα, με αγροτικά μηχανήματα, με τα τρακτέρ στο δρόμο! Τα προβλήματα είναι εδώ και φουντώνουν!

    Έχουμε πείρα, ότι κερδίσαμε τα προηγούμενα χρόνια, τα κερδίσαμε με μαχητικούς αγώνας, με τα μπλόκα μας και τα τρακτέρ μας. Τον ίδιο δρόμο ακολουθούμε και τώρα. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει από το να νιώσει η κυβέρνηση την πίεση μας.

    Συντονίζουμε τη δράση μας, με τα μπλόκα σε όλη τη χώρα. Η κοροϊδία της κυβέρνησης της ΝΔ και του πρωθυπουργού ότι έχει λύσει τα περισσότερα προβλήματά μας, πρέπει να πάρει δυναμική απάντηση!

    Δίνουμε αγώνα επιβίωσης! Συντονισμένα βγαίνουμε στο δρόμο με τα τρακτέρ!

    Διεκδικούμε:

    Εγγυημένες τιμές στα προϊόντα μας για την επιβίωσή μας και προσιτές τιμές στη λαϊκή κατανάλωση.
    Αναπλήρωση του χαμένου αγροτικού εισοδήματος εξαιτίας της μειωμένης παραγωγής και των χαμηλών τιμών (όπως οι ζημιές στη Λεπενού και στην ευρύτερη περιοχή).
    Ειδικά για τους κτηνοτρόφους: Αποζημίωση τους για την απώλεια εισοδήματος λόγω της καραντίνας και την απαγόρευση να σφάζουν. Εγγυημένη τιμή και καθολική τιμή στο αιγοπρόβειο γάλα για όλους τους παραγωγούς, που θα καθορίζεται στην αρχή του έτους, καλύπτοντας το κόστος παραγωγής και ικανοποιητικό εισόδημα για τους κτηνοτρόφους.
    Μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής όπως αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία, πλαφόν στο ρεύμα 7 λεπτά/Kwh, επιδότηση λιπασμάτων, αγροτοεφοδίων και ζωοτροφών.
    Απαιτούμε να πληρωθούν οι συνδεδεμένες ενισχύσεις χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όλα τα προϊόντα που είχαν χαμηλή παραγωγή και δεν καλύπτουν το πλαφόν λόγω των καιρικών συνθηκών και νόσων.
    Αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών σε αγροτικό κεφάλαιο και παραγωγή. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ που να καλύπτει όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους σε όλα τα στάδια της παραγωγής
    Σύγχρονο αρδευτικό δίκτυο με περιβαλλοντική προστασία και φθηνή χρέωση, μόνιμο τεχνικό προσωπικό και μηχανήματα, εγγειοβελτιωτικά έργα, αξιοποίηση υπάρχουσας σύγχρονης τεχνολογίας για άρδευση με όλα τα συστήματα άρδευσης.
    Υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής και προληπτικών μέτρων για προστασία από φυσικές καταστροφές και ασθένειες
    Σύνδεση της επιδότησης με την γεωργική παραγωγή και το κτηνοτροφικό κεφάλαιο
    Μέτρα για τον έλεγχο των “ελληνοποιήσεων” – στελέχωση των κρατικών υπηρεσιών
    Άμεσα αύξηση των αγροτικών συντάξεων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μύκονος: Πλήγμα στα κυκλώματα που εμπορεύονται προϊόντα μαϊμού

    Σημαντικό πλήγμα στο παραεμπόριο πέτυχε η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου....

    «Η τεχνικός της απάτης»: Μυστηριώδης γυναίκα τρομοκρατεί το Αγρίνιο

    Μια ασυνήθιστη και ανησυχητική απόπειρα απάτης φαίνεται πως βρίσκεται...

    Η επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στην Ορεινή Ναυπακτία, που πήγε, με ποιους και που δείπνησε ΦΩΤΟ

    Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. βρίσκεται αυτές τις ημέρες...

    Μυθικός Τεντόγλου: «Πέταξε» με κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο

    Ο Μίλτος Τεντόγλου εμφανίζεται σε τρομερή κατάσταση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων...