Ακρίβεια: Έκοψαν και το κρέας οι Έλληνες – Αγοράζουν λιγότερες ποσότητες λένε οι κρεοπώλες

    Ημερομηνία:

    Λιγότερες ποσότητες κρέατος για το καθημερινό τους τραπέζι αγοράζουν εν μέσω ακρίβειας οι καταναλωτές, με τους επαγγελματίες να υπολογίζουν ότι η πτώση της κατανάλωσης φτάνει έως και το 35%.
    «Δεν έχουμε χάσει του πελάτες μας, αλλά την αγοραστική τους δύναμη. Αγοράζουν πολύ μικρότερες ποσότητες πλέον» σημειώνει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Ελλάδος, Σάββας Κεσίδης στο CNN Greece.
    Οι ανατιμήσεις σε όλα σχεδόν τα προϊόντα και υπηρεσίες και η αύξηση του κόστους ενέργειας έχουν αναγκάσει τους καταναλωτές να είναι φειδωλοί στις αγορές τους και στο κρέας.
    Την ίδια στιγμή οι ανατιμήσεις στο κρέας υπολογίζεται πως φτάνουν ήδη περί το 20% με τον κ. Κεσίδη να σημειώνει ότι οι αυξήσεις συνεχίζονται σχεδόν κάθε εβδομάδα καθώς το κόστος για τους επαγγελματίες παραμένει δυσβάσταχτο.
    Η άνοδος του κόστους των ζωοτροφών αγγίζει το 85%, όπως εξηγεί. «Ένας τόνος ζωοτροφών που κόστιζε 275 ευρώ πλέον πωλείται κοντά στα 500 ευρώ». Παράλληλα μεγάλη είναι η επιβάρυνση των επιχειρήσεων και από το κόστος της ενέργειας καθώς τα καταστήματα διαθέτουν μεγάλα ψυγεία τα οποία δεν μπορούν να τεθούν εκτός λειτουργίας ώστε να περιοριστεί η κατανάλωση ρεύματος.

    Επιστολή της ΠΟΚΚ για το «Food Pass»

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών απέστειλε πριν από λίγες μέρες επιστολή προς τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι όσα ακούγονται περί της χορήγησης επιδόματος από την κυβέρνηση για αγορά τροφίμων, το λεγόμενο «Food Pass», φαίνεται να μην περιλαμβάνει τα κρεοπωλεία αλλά μόνο τα σούπερ μάρκετ.
    Στο πλαίσιο αυτό και ενόψει των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ζητούν να ενταχθούν και τα καταστήματά τους στη λίστα όσων, το συγκριμένο βοήθημα, εφόσον δοθεί, θα μπορεί να εξαργυρώσει ο καταναλωτής.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    500ευρα: Δυναμική επιστροφή για τα μωβ χαρτονομίσματα στην ευρωπαϊκή αγορά

    Παρότι από τον Απριλίο του 2019 δεν εκδίδεται πλέον...

    «Άξιος εν πάσι»: Εικοσιένα έτη Αρχιερατικής Διακονίας»

    Του Επισκόπου Κερνίτσης Χρυσάνθου, Βοηθού Επισκόπου της Ι.Μ. Πατρών 19...

    Πάτρα: Δείτε εκατοντάδες φωτό από τη νυχτερινή παρέλαση

      Φαντασμαγορική η νυχτερινή παρέλαση που διήρκησε 5 ώρες. Με...

    Δυτική Ελλάδα: Αθωώθηκε δημοσιογράφος μετά από μήνυση…. γυναίκας «Θεματοφύλακα του Συντάγματος» (!!!)

    Στην ακροαματική διαδικασία οδηγήθηκε χθες Παρασκευή η εκδίκαση της...