Ακρίβεια: Έρχονται αυξήσεις στην τιμή του ψωμιού λόγω του ενεργειακού κόστους παραγωγής

    Ημερομηνία:

    Προετοιμάζονται για ανατιμήσεις στο ψωμί οι αρτοποιοί, λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής, σύμφωνα με δημοσίευμα του ertnews.

    Σημειώνεται ότι η μέση τιμή της φρατζόλας που διαμορφώνεται στα 1,20 ευρώ μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 1,40, ενώ κάποιοι φούρνοι έχουν προχωρήσει ήδη στις πρώτες αυξήσεις στις τιμές του ψωμιού. «Υπάρχει μία μικρή διαφορά όχι πολύ μεγάλη, ένα 10% – 12% παραπάνω», «Παίρνεις δηλαδή μισή φρατζόλα μπορεί να φτάσει και το 1,30 ας πούμε», ανέφεραν καταναλωτές σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα. Αιτία των ανατιμήσεων το ενεργειακό κόστος, αλλά και οι αυξήσεις στα άλευρα.

    «Δυστυχώς μετά από πάρα πολύ καιρό η ενέργεια έχει ανέβει πάνω από 120%. Από ‘κει που πληρώναμε 8 λεπτά την κιλοβατώρα, τώρα πληρώνουμε 19 λεπτά. Το αλεύρι έχει ακριβύνει, οι πρώτες ύλες, βούτυρα, λάδια, σουσάμι. Είναι αναπόφευκτο να ανεβάσουμε τις τιμές», ανέφερε ο πρόεδρος Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών, Παναγιώτης Σαχινίδης, στο ertnews.

    GLEARNET

    Η αύξηση της τιμής του ψωμιού από τα 80 λεπτά το 2020 στα 1,2 ευρώ έχει πλήξει ήδη την κατανάλωση, η οποία έχει μειωθεί κατά περίπου 22.000 τόνους τα τελευταία χρόνια.

    Ενώ άλλος καταναλωτής δήλωσε ότι «Χωρίς ψωμί δεν γίνεται είναι από τα βασικά είδη, εντάξει μπορεί να το περιορίσει κάποιος κάπως ή να παίρνει λιγότερη ποσότητα».

    Από την άλλη, περίπου 800 φούρνοι έχουν βάλει λουκέτο από το 2022, με τους αρτοποιούς να ζητούν αυξημένη επιδότηση από το κράτος για τους λογαριασμούς ρεύματος.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Εσείς πόσα χρήματα θα δίνατε για ένα τάβλι της Rolex;

    Πριν λίγο καιρό ένα από τα πιο διαχρονικά και...

    Μαρία Καρυστιανού: Η αλήθεια που έθαψαν τόσο βιαστικά είναι έτοιμη να αποκαλυφθεί – Η Νέμεσις κοντοζυγώνει

    Νέες καταγγελίες για τη διαδικασία εκταφών των θυμάτων του σιδηροδρομικού...

    Ρόδος: Ιερέας κατηγορείται για προσβολή της γεννετήσιας αξιοπρέπειας Εσθονού τουρίστα

    Αντιμέτωπος με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας είναι...

    Τραμπ εναντίον όλων: Δασμοί παντού – από τα φάρμακα μέχρι το Χόλιγουντ

    Από τα φάρμακα μέχρι τα έπιπλα, τα βαρέα φορτηγά...