Αλ. Τσίπρας: Ανήθικο, όταν πια ξέρουμε, να μην παίρνουμε θέση

    Ημερομηνία:

    Στο θέμα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων και κακοποιήσεων που απασχολεί την κοινή γνώμη αναφέρεται με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ στρέφει τα πυρά του προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για το ζήτημα του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

    Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας αναφέρει: «Γυναίκες και άνδρες εδώ και εβδομάδες σπάνε τη σιωπή τους και μιλούν δημόσια με θάρρος για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, κακοποιήσεις, ακόμα και για ειδεχθή και ανατριχιαστικά εγκλήματα που έχουν υποστεί. Ξεθάβουν και κάνουν κτήμα όλων τις δικές τους επώδυνες αναμνήσεις. Βρίσκουν το θάρρος να καταγγείλουν με ονοματεπώνυμο τους εφιάλτες τους. Αυτούς που μέχρι χθες δεν φαντάζονταν ότι θα μπορούσαν καν να ακουμπήσουν. Γιατί είναι διάσημοι. Γιατί έχουν εξουσία. Γιατί είναι δυνατοί. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε, που όταν κακοποιούσαν τα θύματά τους, δεν τους περνούσε καν από το μυαλό ότι μπορεί να κινδυνεύουν να υποστούν τις συνέπειες. Ορισμένοι μάλιστα, τυφλωμένοι από την εξουσία της θέσης τους ή τη στενή τους σχέση με την πολιτική εξουσία, συνέχιζαν να συμπεριφέρονται έτσι ακόμη και μετά τις καταγγελίες».

    «Δεν θα κατηγορήσω ποτέ κανέναν για τη φιλία ή τη στενή συναναστροφή με ανθρώπους, που σήμερα αποκαλύπτεται ότι δεν ήταν ακριβώς αυτοί που η εικόνα τους έδειχνε. Θεωρώ όμως ανήθικο, όταν πια ξέρουμε, να μην παίρνουμε θέση. Να μην στηρίζουμε τους ανθρώπους που βρίσκουν τη δύναμη να μας πουν την αλήθεια τους. Να μην απομακρύνουμε, αν περνάει από το χέρι μας, από θέσεις ευθύνης αυτούς που σήμερα καταγγέλλονται. Και ακόμη χειρότερα, θεωρώ εγκληματικό, στο όνομα της όποιας φιλίας, να επιχειρούμε να τους καλύψουμε».

    Ακολούθως ο κ. Τσίπρας στρέφει τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού για το θέμα του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν οφείλει απλά να πάρει θέση, όπως του ζητούν επισήμως πολλοί από τους καταγγέλλοντες. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει και να πάρει θέση αλλά και να δώσει εξηγήσεις. Για ποιο λόγο η κ. Μενδώνη, ενώ γνώριζε, επί δυο εβδομάδες παρείχε πλήρη κάλυψη στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού; Αν ο λόγος δεν είναι οι εντολές του, τότε οφείλει να ζητήσει αμέσως την παραίτηση της Υπουργού του. Αν όμως ο λόγος είναι ότι ο ίδιος έσπευσε να δώσει λίγο από την κάλυψη της δικής του εξουσίας σε κάποιον που καταγγέλλεται για τόσο απεχθή εγκλήματα, να ξέρει ότι διέπραξε ασυγχώρητο ατόπημα. Αν πιστεύει ότι θα μπορέσει όλο αυτό να το κρύψει κάτω από το χαλί, ελπίζοντας πως κάποια στιγμή θα ξεχαστεί, κάνει τεράστιο λάθος. Ο φόβος πια έσπασε. Και θαρρώ ότι είμαστε ακόμη στην αρχή».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τουαλέτα: Γιατρός προειδοποιεί για το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι και βλάπτει την υγεία

    Αν περνάς πολύ χρόνο στην τουαλέτα, μπορεί να κάνεις κακό...

    Ποιες είναι οι συνηθέστερες αιτίες της επώδυνης στύσης;

    Οι επώδυνες στύσεις μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία και να...

    ΣΧΟΛΕΙΑ: Ο κύκλος της βίας ξεκινά online

    Το Διαδίκτυο είναι ένα σπουδαίο εργαλείο για όλους, από...

    Δείτε ποια είναι τα φάρμακα και οι ουσίες που μπορεί να μειώσουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων

    Υπάρχουν κάποια φάρμακα που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την...