Αλέξης Τσίπρας: Δεν παραλαμβάνει τη διερευνητική εντολή – «Δεν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης»

    Ημερομηνία:

    Λίγα λεπτά μετά τις 11:00 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου τον κ. Καλογήρου, πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου για να παραλάβει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δεύτερη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

    Ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε, με τη σειρά του, τη διερευνητική εντολή, και τόνισε ότι δεν προκύπτουν οι προϋποθέσεις για σχηματισμό κυβέρνησης, ενώ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να καλέσει, όπως ορίζει το Σύνταγμα, τον αρχηγό του τρίτου κόμματους που προέκυψε από τις εκλογές, τον Νίκο Ανδρουλάκη.

    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε πως το Σύνταγμα θα τηρηθεί με σαφή τρόπο και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές.

    Μετά το πέρας της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών, αρχίζει να αδειάζει η κλεψύδρα για τις δεύτερες εκλογές στις 25 Ιουνίου, με ενισχυμένη αναλογική, ενώ ταυτόχρονα επισπεύδονται οι διαδικασίες σχετικά με την ορκωμοσία και διάλυση της Βουλής, αλλά και σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κατάσχεση «παγωμένων» ρωσικών περιουσιακών στοιχείων σχεδιάζει η Ε.Ε. ενόψει της ειρηνευτικής συμφωνίας λέει το Bloomberg

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση διερευνά πιο «επιθετικούς» τρόπους για να αποκτήσει πρόσβαση...

    «Θέλω να σου ξανακάνω μωρό»: Η influencer που γέννησε το παιδί του Μασκ αποκαλύπτει τα μηνύματά του

    Ο Έλον Μασκ] βρέθηκε μπλεγμένος σε μια ακόμη διαμάχη μετά την...

    Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για τις αναρτήσεις που προτρέπουν σε βιαιοπραγίες τη μέρα των συγκεντρώσεων

    Ποινική έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών...

    Γιαουρτόπιτα με σιρόπι εσπεριδοειδών και τζίντζερ

    30' προετοιμασία 50' ψήσιμο Σύνολο: 1 ώρα και 20' Υλικά Μερίδες: 10-12 230 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο +...
    Best Shop