Αλμυρό κέικ με κουνουπίδι, τυρί και γιαούρτι

    Ημερομηνία:

    Φτιάχνουμε χορταστικό και πεντανόστιμο αλμυρό κέικ με κουνουπίδι. Ένα θρεπτικό δεκατιανό γεύμα με τη μοναδική ποιότητα των προϊόντων της Arla.

    GLEARNET

    Βήμα 1

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Καθαρίζουμε το κουνουπίδι από τις ίνες και κρατάμε το τρυφερό μέρος.

    Βήμα 2

    Ζεματάμε το κουνουπίδι για 3΄ σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Το σουρώνουμε και το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Μόλις κρυώσει και στεγνώσει το ψιλοκόβουμε.

    Βήμα 3

    Σε ένα μπολ βάζουμε τα στεγνά υλικά, δηλαδή όλο το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την πάπρικα και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα τυριά Arla Mozzarella και Arla Pasta & Gratinar, το κουνουπίδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε καλά.

    Βήμα 4

    Σε άλλο μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη τα αυγά με το ελαιόλαδο, το Βούτυρο Lurpak και το γιαούρτι. Ενώνουμε καλά τα υγρά στο μπολ με τα στερεά υλικά. Η ζύμη θα είναι ελαφρώς κολλώδης.

    Βήμα 5

    Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα μέτριο στρογγυλό ταψί. Αδειάζουμε τη ζύμη μέσα και ψήνουμε για περίπου 45΄-50΄. Ξεφουρνίζουμε και μετά από 15΄ ξεφορμάρουμε σε σχάρα.

    Βήμα 6

    Σερβίρεται χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου με λίγο θυμάρι φρέσκο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αίγιο: Μεγάλη επένδυση στα ΕΑΣ – Συνάντηση Τσώκου με την Διοίκηση

    Με την νέα μεγάλη επένδυση της ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά...

    Βασίλης Μπισμπίκης: Τα σχόλια στην πρώην σύζυγό του – «Άγαλμα να κάνεις στη Βανδή»

    Ο Βασίλης Μπισμπίκης βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στο επίκεντρο...

    Απόλλων Πατρών: Ξεκινούν τα επίσημα παιχνίδια

    Ο Απόλλωνας ξεκινά αύριο Σάββατο 4/10 την πορεία του...

    Τέμπη: Σημαντικός κίνδυνος παραγραφής αδικημάτων

    Γιατί δεν έχει ξεκινήσει η δίκη για την τραγωδία...