Αλμυρό κέικ με κουνουπίδι, τυρί και γιαούρτι

    Ημερομηνία:

    Φτιάχνουμε χορταστικό και πεντανόστιμο αλμυρό κέικ με κουνουπίδι. Ένα θρεπτικό δεκατιανό γεύμα με τη μοναδική ποιότητα των προϊόντων της Arla.

    Βήμα 1

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Καθαρίζουμε το κουνουπίδι από τις ίνες και κρατάμε το τρυφερό μέρος.

    Βήμα 2

    Ζεματάμε το κουνουπίδι για 3΄ σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Το σουρώνουμε και το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Μόλις κρυώσει και στεγνώσει το ψιλοκόβουμε.

    Βήμα 3

    Σε ένα μπολ βάζουμε τα στεγνά υλικά, δηλαδή όλο το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την πάπρικα και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα τυριά Arla Mozzarella και Arla Pasta & Gratinar, το κουνουπίδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε καλά.

    Βήμα 4

    Σε άλλο μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη τα αυγά με το ελαιόλαδο, το Βούτυρο Lurpak και το γιαούρτι. Ενώνουμε καλά τα υγρά στο μπολ με τα στερεά υλικά. Η ζύμη θα είναι ελαφρώς κολλώδης.

    Βήμα 5

    Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα μέτριο στρογγυλό ταψί. Αδειάζουμε τη ζύμη μέσα και ψήνουμε για περίπου 45΄-50΄. Ξεφουρνίζουμε και μετά από 15΄ ξεφορμάρουμε σε σχάρα.

    Βήμα 6

    Σερβίρεται χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου με λίγο θυμάρι φρέσκο.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο άγνωστος «πατέρας» του ανθρακούχου νερού που το ανακάλυψε κατά λάθος

    Αν κάποιος επισκεφθεί την ιστοσελίδα της Schweppes, της διάσημης...

    Η αληθινή ιστορία του καρναβαλιού της Βενετίας

    Το καρναβάλι της Βενετίας, μια από τις πιο διάσημες...

    Ρεύμα: Νέα εκτίναξη στην τιμή και «φλερτ» με τα 200 ευρώ στη χονδρική

    Με νέα εκτίναξη της τιμής του ρεύματος στη χονδρεμπορική αγορά που...

    Ο γρίφος του ανασχηματισμού

    Περισσότερο και από τον χρόνο του ανασχηματισμού, ουκ ολίγοι...
    Best Shop