Αλμυρό κέικ με κουνουπίδι, τυρί και γιαούρτι

    Ημερομηνία:

    Φτιάχνουμε χορταστικό και πεντανόστιμο αλμυρό κέικ με κουνουπίδι. Ένα θρεπτικό δεκατιανό γεύμα με τη μοναδική ποιότητα των προϊόντων της Arla.

    Βήμα 1

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Καθαρίζουμε το κουνουπίδι από τις ίνες και κρατάμε το τρυφερό μέρος.

    Βήμα 2

    Ζεματάμε το κουνουπίδι για 3΄ σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Το σουρώνουμε και το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Μόλις κρυώσει και στεγνώσει το ψιλοκόβουμε.

    Βήμα 3

    Σε ένα μπολ βάζουμε τα στεγνά υλικά, δηλαδή όλο το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την πάπρικα και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα τυριά Arla Mozzarella και Arla Pasta & Gratinar, το κουνουπίδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε καλά.

    Βήμα 4

    Σε άλλο μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη τα αυγά με το ελαιόλαδο, το Βούτυρο Lurpak και το γιαούρτι. Ενώνουμε καλά τα υγρά στο μπολ με τα στερεά υλικά. Η ζύμη θα είναι ελαφρώς κολλώδης.

    Βήμα 5

    Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα μέτριο στρογγυλό ταψί. Αδειάζουμε τη ζύμη μέσα και ψήνουμε για περίπου 45΄-50΄. Ξεφουρνίζουμε και μετά από 15΄ ξεφορμάρουμε σε σχάρα.

    Βήμα 6

    Σερβίρεται χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου με λίγο θυμάρι φρέσκο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΟΛΥΜΠΙΟΝ: Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας – 8 Σεπτεμβρίου 2024

    Το 1996, η 8η Σεπτεμβρίου ορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα...

    Νεκρός 20χρονος οδηγός μηχανής που έπεσε στις μπάρες

    Ακόμη ένα τροχαίο δυστύχημα με θύμα έναν οδηγό μηχανής, καταγράφηκε τις πρώτες πρωινές...

    Πώς βρήκε στέγη μια δασκάλα στην Κεφαλονιά μετά τους σεισμούς του 1953…

    Λίγους μήνες μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 1953 στην...

    ΠΑΤΡΑ: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν τη Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

    ΚΗΔΕΙΑ Tον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα,παππού,αδελφό & θείο ΝΙΚΟΛΑΟ ΡΟΥΓΚΑΛΑ ΕΤΩΝ:72 Θανόντα κηδεύουμε Δευτέρα...
    Best Shop