Αλμυρό κέικ με κουνουπίδι, τυρί και γιαούρτι

    Ημερομηνία:

    Φτιάχνουμε χορταστικό και πεντανόστιμο αλμυρό κέικ με κουνουπίδι. Ένα θρεπτικό δεκατιανό γεύμα με τη μοναδική ποιότητα των προϊόντων της Arla.

    Φλίγκος

    Βήμα 1

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Καθαρίζουμε το κουνουπίδι από τις ίνες και κρατάμε το τρυφερό μέρος.

    Βήμα 2

    Ζεματάμε το κουνουπίδι για 3΄ σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Το σουρώνουμε και το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Μόλις κρυώσει και στεγνώσει το ψιλοκόβουμε.

    Βήμα 3

    Σε ένα μπολ βάζουμε τα στεγνά υλικά, δηλαδή όλο το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την πάπρικα και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα τυριά Arla Mozzarella και Arla Pasta & Gratinar, το κουνουπίδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε καλά.

    Βήμα 4

    Σε άλλο μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη τα αυγά με το ελαιόλαδο, το Βούτυρο Lurpak και το γιαούρτι. Ενώνουμε καλά τα υγρά στο μπολ με τα στερεά υλικά. Η ζύμη θα είναι ελαφρώς κολλώδης.

    Βήμα 5

    Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα μέτριο στρογγυλό ταψί. Αδειάζουμε τη ζύμη μέσα και ψήνουμε για περίπου 45΄-50΄. Ξεφουρνίζουμε και μετά από 15΄ ξεφορμάρουμε σε σχάρα.

    Βήμα 6

    Σερβίρεται χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου με λίγο θυμάρι φρέσκο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σενάρια για ερημοποίηση της μισής Ελλάδας: Το 50% του νερού χάνεται πριν τη βρύση

    Στο εφιαλτικό αύριο που ξημερώνει για την Ελλάδα, η υπερβολική...

    Tι δείχνει έρευνα για τους άνδρες που κερδίζουν λιγότερα χρήματα από τις γυναίκες τους

    Οι έρευνες δείχνουν ότι τα χρήματα που κερδίζουμε μπορούν...

    Στις 11 Ιουνίου στην Πάτρα οι Νίκος Πορτοκάλογλου και Γιάννης Κότσιρας

    Το φετινό καλοκαίρι, δύο από τους σημαντικότερους και πιο...

    ΔΕΔΔΗΕ: Έρχονται 2.760.000 έξυπνοι μετρητές – Πότε θα αντικατασταθούν σε όλη τη χώρα

    Στην προμήθεια 2.760.000 έξυπνων μετρητών νέας γενιάς και νέου κεντρικού συστήματος Meter...