Ανακαλύψτε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε κάθε μέρα αυγά

    Ημερομηνία:

    Mavropoulis

    Μην απορήσετε εάν στο επόμενο πλάνο διατροφής του διαιτολόγου σας βρείτε σε περίοπτη θέση τα αυγά και μάλιστα ακόμα και πέντε φορές την εβδομάδα. Νεότερη ισπανική μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι κατανάλωναν αυγά σχεδόν κάθε μέρα ήταν και πιο αδύνατοι!

    Αν και δεν είναι άμεση η απόδειξη ότι η κατανάλωση των αυγών θα μπορούσε να καταπολεμήσει την παχυσαρκία, οι ειδικοί σημειώνουν ότι σύμφωνα με τα ευρήματά τους, η αύξηση της κατανάλωσης θα μπορούσε να οδηγήσει σε καλύτερο έλεγχο του βάρους.

    Για τις ανάγκες της έρευνας, που δημοσιεύτηκε στο Clinical Nutrition, οι Ισπανοί ειδικοί συνέκριναν τη σύσταση του σώματος 355 φοιτητών πανεπιστημίου, ηλικίας 18-30 ετών, για να ελέγξουν αν η κατανάλωση αυγών είχε κάποια πιθανή επίδραση. Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία που χρησιμοποίησαν ήταν ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) και η περίμετρος της μέσης.

    Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες με βάση τη συχνότητα της κατανάλωσης των αυγών: σε όσους έτρωγαν λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα, μία έως τέσσερις φορές και τουλάχιστον πέντε φορές. Δεν εκτιμήθηκε, ωστόσο, από τους ερευνητές ο τρόπος παρασκευής των αυγών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα ολόκληρο βραστό αβγό μπορεί να έχει μόνο 78 θερμίδες, όμως ένα αβγό μάτι μπορεί να φτάσει και τις 213 θερμίδες, εάν συμπεριλάβουμε και τις θερμίδες από μια κουταλιά λαδιού.

    GYMALL

    Σύμφωνα με τα δεδομένα που προέκυψαν, όσοι έτρωγαν αυγά τουλάχιστον πέντε φορές την ημέρα είχαν σημαντικά χαμηλότερο ΔΜΣ και ποσοστό λίπους, σε σύγκριση με τις δύο άλλες ομάδες.

    Αντίστοιχα, μετά την προσαρμογή της ηλικίας και του φύλου, εκείνοι που έτρωγαν τα λιγότερα αυγά είχαν αναλογία περιφέρειας μέσης-ύψους λίγο λιγότερο από πέντε, σε σύγκριση με το 0,45 της ομάδας που κατανάλωνε σχεδόν καθημερινά. Όπως σημειώνουν οι ερευνητές, ένα χαμηλότερο σκορ είναι καλύτερο.

    Παράλληλα, τα διατροφικά ερωτηματολόγια διευκόλυναν τους ερευνητές στον υπολογισμό της κανονικής πρόσληψης πρωτεϊνών και θερμίδων, για να διαπιστώσουν εάν αυτό τελικά ευθυνόταν αυτό για τα θετικά αποτελέσματα. Συμπερασματικά, η πρωτεΐνη των αυγών ήταν εκείνο το συστατικό που έπαιζε τον βασικότερο ρόλο στη σύσταση του σώματος των συμμετεχόντων.

    Ωστόσο, πρόκειται για μελέτη παρατήρησης και τα αποτελέσματα αυτά σημαίνουν ότι οι ερευνητές δεν κατάφεραν να αποδείξουν ότι η κατανάλωση των αυγών ήταν η πραγματική αιτία πίσω από τις διαφορές στη σύνθεση του σώματος.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ – ΦΩΤΟ: Τα χάλια στο Δημοτικό Θέατρο

    Δημοτικό Θέατρο Απόλλων!!!! Μία μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου...

    Ο Κώστας Σβόλης στην ημερίδα “Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα”

    Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα. Οι πυλώνες της ευρωπαϊκής οικονομίας. Δυο...

    ΠΑΤΡΑ: Συνεργεία του Δήμου καθάρισαν τον Άγιο Βασίλειο

    Οι εργαζόμενοι στον τομέα Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, αξιοποιώντας...

    ΠΟΥ: Εντοπίστηκε σε υψηλή συγκέντρωση ο ιός της γρίπης των πτηνών στο αγελαδινό γάλα

    Ο ιός της γρίπης των πτηνών H5N1 εντοπίστηκε σε πολύ υψηλές...