Ανακάμπτει αργά ο τουρισμός στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Απέχουμε πολύ από το μακρινό 2019

    Ημερομηνία:

    Διφορούμενα είναι τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, για τις επιδόσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον τουρισμό το 2024. Η περιοχή, αν και συνεχίζει την πορεία ανάκαμψης, φαίνεται πως έχει ακόμα δρόμο και προσπάθεια να καταβάλλει για να επουλώσει τις πληγές που άφησε πίσω της, η περίοδος της πανδημίας.

    Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, οι επισκέπτες το 2024 ανήλθαν σε 613.700 άτομα. Ο αριθμός είναι σταθερά ανοδικός από το 2020, όταν λόγω του lockdown σημειώθηκε κατάρρευση επισκέψεων στις 188.000 άτομα, όμως, σε σύγκριση με το έτος αναφοράς που ήταν το 2019, η Δυτική Ελλάδα υπολείπεται κατά 24,88% σε αριθμό επισκεπτών όταν τότε είχαν έρθει στην περιοχή 817.000 τουρίστες.

    Η σύνθεση των επισκεπτών παρέμεινε σταθερή, με τους Αλβανούς να είναι ο πιο πολυπληθής πληθυσμό, που αντιστοιχεί σε 137.400 άτομα. Ακολουθεί η Γερμανία με 71.400 επισκέπτες, η Γαλλία με 41.800 και το Ηνωμένο Βασίλειο με 31.300 επισκέπτες.

    Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων παρουσιάζει και αυτός πορεία ανάκαμψης στα 2.922.100, έχοντας όμως ένα έλλειμμα 35,5% να καλύψει ακόμα σε σύγκριση με το 2019.

    Σε ανοδική πορεία βρίσκονται οι ταξιδιωτικές εισπράξεις με 260.900.000 ευρώ, οι οποίες για πρώτη φορά μετά από χρόνια ξεπέρασαν αυτές του 2019 κατά 1,35% (257.400.000 ευρώ) και ο λόγος βέβαια, δεν είναι στις αυξημένες διανυκτερεύσεις, αλλά στο αυξημένο κόστος διακοπών λόγω του πληθωρισμού.

    Από τις εισπράξεις αυτές, τις περισσότερες εισφέρουν οι Αλβανοί επισκέπτες με 39.300.000 ευρώ και ακολουθούν οι Γερμανοί με 37.700.000 ευρώ, οι Βρετανοί με 17.400.000 ευρώ και οι Γάλλοι με 12.000.000

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Χορτάτοι αλλά… θέλουμε γλυκό: Η επιστήμη πίσω από την ανεξήγητη όρεξη για επιδόρπιο

    Μετά από ένα γεύμα πλούσιο σε διαφορετικές υφές και...

    Αίγιο: Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τους πυροβολισμούς και τη σύλληψη του δράστη

    Στο Αίγιο, ένας άνδρας συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας έπειτα από πυροβολισμούς...

    Πάτρα: Που ετοιμάζει ο Δήμος λαϊκό γλέντι με σαρακοστιανά, την Καθαρά Δευτέρα

    Καθαρή Δευτέρα στην Πάτρα με χαρταετούς, χορούς, μουσική τραγούδι...

    Καρυστιανού: Κανείς δεν θα ακουμπήσει τον τάφο των παιδιών

    Η Μαρία Καρυστιανού στρέφεται κατά του Αρείου Πάγου στη νεότερη ανάρτησή...