Ανάποδο κέικ με βύσσινα

    Ημερομηνία:

    Υλικά

    Μερίδες: 6-8

    Περιεχόμενα

    •  600 γρ. βύσσινα
    •  3/4 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη και 1/2 φλιτζ. ακόμα
    •  180 γρ. βούτυρο αγελαδινό, μαλακωμένο
    •  200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    •  4 αυγά
    •  2 κάψουλες βανίλιας σε σκόνη ή το εσωτερικό από 1/2 ξυλάκι βανίλιας (στα μπαχαράδικα)
    •  1 φλιτζ. τσαγιού περίπου γάλα

    Διαδικασία

    1. Πλένουμε τα βύσσινα, αφαιρούμε τα κοτσανάκια και τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη μισή ζάχαρη από τα 3/4 του φλιτζανιού. Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε μισή ώρα.
    2. Με το βούτυρο αλείφουμε το ταψάκι στον πάτο και στα πλάγια. Αραδιάζουμε πάνω στο βούτυρο τα βύσσινα, σχηματίζοντας ομόκεντρους κύκλους. Τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη από τα 3/4 του φλιτζανιού. Το ζουμί που θα έχει βγει στο μπολ το κρατάμε.
    3. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με το 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και το ζουμί που έμεινε στο μπολ. Συνεχίζουμε το χτύπημα και αραιώνουμε το μείγμα με το γάλα. Μπορεί να μη χρειαστεί όλο. Πρέπει να γίνει ένας πολύ πηχτός χυλός.
    4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
    5. Με ένα κουτάλι αδειάζουμε το χυλό πάνω στα βύσσινα, στρώνουμε να γίνει επίπεδος και ψήνουμε στο φούρνο γύρω στα 45 λεπτά. Το γλυκό είναι έτοιμο όταν βάλουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του και βγει στεγνό. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ερωτικές φαντασιώσεις: Πότε οργιάζει το μυαλό των γυναικών

    Περισσότερες ερωτικές φαντασιώσεις έχουν οι γυναίκες κατά τις γόνιμες μέρες τους,...

    Κορινθιακός κόλπος: Σπάνιο εύρημα στον βυθό – Τί εντόπισε ξένη Ερευνητική Ομάδα (Φωτο)

    Ενα υδάτινο σύστημα ηλικίας 800.000 ετών, με νερό χαμηλής...

    Η DUR δίπλα στον πολιτισμό: Με την υπογραφή της οι εθελοντές του 6ου KinoFest (Φώτο)

    Η DUR, παραμένοντας σταθερά προσηλωμένη στην υποστήριξη δράσεων πολιτισμού,...