«Άναψαν» τα αίματα στο Αιγαίο με 8 παραβιάσεις, 4 παραβάσεις και εικονική αερομαχία με οπλισμένα τουρκικά F-16

    Ημερομηνία:

    Σε μια άλλη εποχή πριν από τα λεγόμενα «ήρεμα νερά» στο Αιγαίο επανήλθε η Τουρκία, η οποία κλιμάκωσε επικίνδυνα τις εντάσεις με παραβιάσεις και με παραβάσεις, καθώς επίσης και με μια εμπλοκή μεταξύ ελληνικών και  οπλισμένων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.

    Φαίνεται πως η ένταξη της νέας φρεγάτας «Κίμων» στο Πολεμικό Ναυτικό εξόργισε την Τουρκία, η οποία θέλησε να «ξεσπάσει» με τον παλιό γνώριμο τρόπο της, δηλαδή με 8 παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου και με 4 παραβάσεις του FIR Αθηνών στο Αιγαίο.

    Ειδικότερα, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι σήμερα (19.12.2025) δύο οπλισμένα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 προχώρησαν σε 1 παραβίαση και μια παράβαση ενώ σημειώθηκε και εικονική αερομαχία (εμπλοκή) με ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.

    Επίσης, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος προχώρησε σε 2 παραβάσεις και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας και επιτήρησης προχώρησε σε 1 παράβαση και 6 παραβιάσεις, με τα αίματα στο Αιγαίο να «ανάβουν» με επικίνδυνο τρόπο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Που ετοιμάζει ο Δήμος λαϊκό γλέντι με σαρακοστιανά, την Καθαρά Δευτέρα

    Καθαρή Δευτέρα στην Πάτρα με χαρταετούς, χορούς, μουσική τραγούδι...

    Καρυστιανού: Κανείς δεν θα ακουμπήσει τον τάφο των παιδιών

    Η Μαρία Καρυστιανού στρέφεται κατά του Αρείου Πάγου στη νεότερη ανάρτησή...

    Πόσο υγιεινές είναι τελικά οι μπανάνες και τι πρέπει να γνωρίζουμε για τη ζάχαρη που περιέχουν

    Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τρόφιμα που καταναλώνεται...

    Ελένη Αντωνίου: Στην κορυφή της ευρωπαϊκής διαιτησίας

    Η Ελένη Αντωνίου, από την ΕΠΣ Αχαΐας, δεν είναι απλώς...