Ανεργία: Πρώτη στις γυναίκες η Ελλάδα στην Ευρωζώνη

    Ημερομηνία:

    Πρώτη στην ανεργία των γυναικών στις χώρες της Ευρωζώνης ήταν η χώρα μας τον Νοέμβριο του 2022.

    Πιο αναλυτικά, η χώρα μας ήταν δεύτερη μετά την Ισπανία με τα ποσοστά ανεργίας να παραμένουν το ίδιο υψηλά, ειδικά στους νέους, όπου η αύξηση ξεπέρασε το 3%.

    Το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη παρέμεινε σταθερό στο 6,5% τον Νοέμβριο του 2022, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από το 1998, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Στην ευρωζώνη το ποσοστό ανεργίας πριν από ένα χρόνο (Νοέμβριο 2021) ήταν 7,1%.

    Στην ΕΕ το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 6% τον Νοέμβριο, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, έναντι 6,5% πριν από ένα χρόνο (Νοέμβριος 2021).

    Η Eurostat εκτιμά ότι 12,950 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες στην ΕΕ, εκ των οποίων 10,849 εκατομμύρια στη ζώνη του ευρώ, ήταν άνεργοι τον Νοέμβριο του 2022.

    Το ποσοστό ανεργίας ήταν υψηλότερο μεταξύ των γυναικών στην Ελλάδα, με 14,7% τον Νοέμβριο του 2022, έναντι 8,7% για τους άνδρες.

    Η Eurostat εκτιμά ότι στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2022 υπήρχαν 528.000 άνεργοι από 534.000 τον Οκτώβριο.
    Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ καταγράφεται στην Ισπανία (12,4%) και ακολουθεί η Ελλάδα με (11,4%).
    Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Τσεχία (2,2,%), στην Πολωνία και στη Γερμανία (3%).

    Όσον αφορά το ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών), το Νοέμβριο του 2022 ήταν 15,1% στην ΕΕ και στην ευρωζώνη, από 15% τον προηγούμενο μήνα.

    Στην Ελλάδα το ποσοστό ανεργίας των νέων αυξήθηκε στο 31,3% το Νοέμβριο από 27,9% τον Οκτώβριο. Τον Νοέμβριο του 2021 το ποσοστό ανεργίας των νέων ήταν στο 32,3%.

    Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας των νέων στην ΕΕ, μετά την Ισπανία (32,3%). Το χαμηλότερο ποσοστό στην ανεργία των νέων καταγράφεται στη Γερμανία (5,8%) και στην Ολλανδία (7,8%).

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Περού: 19χρονη TikToker βρέθηκε διαμελισμένη μέσα σε σακούλες – Τα δυο σενάρια της δολοφονίας

    Μια TikToker τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί για μέρες, βρέθηκε...

    Αστυνομικός της Βουλής: Συνεχίζει και αρνείται τις κατηγορίες για τον βιασμό των παιδιών του – «Όταν δικαιωθεί, θα τα ζητήσει πίσω»

    Ενώπιων της 24ης ανακρίτριας βρέθηκε την Παρασκευή (27.06.2025) ο αστυνομικός της Βουλής με...

    ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Νεκρός 49χρονος – Τον βρήκαν… μια μέρα μετά

    Τραγικό θάνατο βρήκε στην Συκούλα Αμφιλοχίας, 49χρονος οδηγός σε...

    Παραδοσιακό γλέντι στην Πιτίτσα

    Ένα όμορφο και ξεχωριστό γλέντι, με τραγούδια και χορούς...