Ανεβάζει ρυθμούς ο προσεισμικός έλεγχος στην Ηλεία

    Ημερομηνία:

    Μετά από το διάλειμμα του Αυγούστου, επανεκκινεί και πάλι ουσιαστικά ο προσεισμικός έλεγχος των δημοσίων κτιρίων στην Ηλεία, έργο που έχει αναλάβει το ΤΕΕ και όπως τόνισε μιλώντας στην εφ. «Πατρίς», ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ηλείας, Χρήστος Γεωργακόπουλος, μέχρι στιγμής έχει ελεγχθεί περίπου το 10% των δημόσιων κτιρίων του νομού, ενώ ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου τόσο στην περιοχή όσο και σε όλη τη χώρα είναι οι επόμενοι έξι μήνες.

    Φλίγκος

    Τα κτίρια κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες προτεραιότητας περαιτέρω ελέγχου Α, Β, Γ. Η κατηγοριοποίηση αυτή αποτυπώνει το επίπεδο σεισμικής διακινδύνευσης από «υψηλό» (Α) σε «χαμηλό» (Γ). Η πληροφορία αυτή είναι σημαντική καθώς ιεραρχεί τη διενέργεια του Δευτεροβάθμιου Προσεισμικού ελέγχου σε συγκεκριμένα κτίρια με σκοπό την μελλοντική τους προσεισμική ενίσχυση.

    ICECAP

    Στόχος του έργου είναι η ενίσχυση της ανθεκτικότητας των κτιρίων στην Ελλάδα έναντι σεισμικών κινδύνων. Μέσω της αναλυτικής αξιολόγησης, τα κτίρια θα ταξινομηθούν βάσει του σεισμικού κινδύνου που αντιμετωπίζουν, παρέχοντας πληροφορίες για τυχόν αναβαθμίσεις και προσαρμογές που απαιτούνται.

    Συνολικά, το έργο αποσκοπεί στην προαγωγή της ασφάλειας των πολιτών και τη βελτίωση της ικανότητας αντιμετώπισης ενδεχόμενων σεισμικών συμβάντων, ενισχύοντας έτσι την πολιτική προστασία σε εθνικό επίπεδο. Ως ημερομηνία λήξης του έργου έχει οριστεί η 31η Μαρτίου του 2025 και ο συνολικός του προϋπολογισμός ανέρχεται σε 32.492.400 ευρώ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Πούτιν πρότεινε την έναρξη άμεσων διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία την Πέμπτη στην Τουρκία

    «Προτείνουμε στο Κίεβο να επαναλάβει τις άμεσες διαπραγματεύσεις χωρίς...

    ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Τεράστιες ουρές για προσκύνημα στον Αγιο Νικόλαο Σπάτα

    Παμπελοποννησιακός πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας...

    Βατικανό: Ο πάπας Λέων επισκέφθηκε τον τάφο του Φραγκίσκου και άφησε ένα τριαντάφυλλο (εικόνες)

    Ο πάπας Λέων ο ΙΔ', πραγματοποίησε χθες ιδιωτική επίσκεψη...

    Εξαρθρώθηκε σπείρα απατεώνων – Απέσπασε πάνω από 550.000 ευρώ

    Σπείρα απατεώνων, τα μέλη της οποίας κατάφεραν να αποσπάσουν...