Ανοίγει για το κοινό η βίλα του Ρούντολφ Ες – Ζούσε ακριβώς δίπλα στο Άουσβιτς

    Ημερομηνία:

    Η βίλα όπου ζούσε ο διοικητής του Άουσβιτς Ρούντολφ Ες και η οικογένειά του, ακριβώς δίπλα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, πρόκειται να ανοίξει για το κοινό.

    DEH myHomeGasControl

    Πρόκειται να ανοίξει για πρώτη φορά στο κοινό τη Δευτέρα (27/1), με αφορμή την 80ή επέτειο από την απελευθέρωση του στρατοπέδου.

    Συνολικά περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο Άουσβιτς από το 1940 ως το 1945. Το 1942 ο Ες έθεσε σε λειτουργία τους μηχανισμούς της μαζικής δολοφονίας σε θαλάμους αερίων και τα κρεματόρια.

    proliptikes

    Ο Ες με τη σύζυγο και τα πέντε παιδιά τους ζούσαν μια άνετη ζωή την ώρα που δίπλα τους εξοντώνονταν μαζικά Εβραίοι, αλλά και άνθρωποι από όλη την κατεχόμενη Ευρώπη.

    Η ιστορία τους αποτυπώθηκε στη βραβευμένη με τρία Όσκαρ ταινία «Ζώνη ενδιαφέροντος» του Τζόναθαν Γκλέιζερ.

    Πριν πεθαίνει μία από τις κόρες του Ες είχε πει στον Guardian ότι η ζωή τους εκεί ήταν απολαυστική. Όσο για τις φρικαλεότητες που συνέβαιναν δίπλα τους είπε ότι «δεν το ξέραμε τότε καθόλου, αργότερα, μάθαμε τι συνέβαινε».

     

     

     

     

     

     

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ηλίας Μαμαλάκης: Έγινε παππούς για τέταρτη φορά – Η τρυφερή φωτογραφία με την εγγονή του και η αποκάλυψη για το όνομα

    Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο Ηλίας Μαμαλάκης, καθώς έγινε παππούς...

    Το 1ο Grand Prix της Formula 1 ξεκινά την Κυριακή στην Αυστραλία

    Το 1ο Grand Prix του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 έρχεται την...

    Εφευρέσεις με άρωμα γυναίκας που άλλαξαν τη ζωή μας

    Παρόλο που μπορεί να μην λαμβάνουν τις ίδιες διακρίσεις...

    Τι είναι το slut-shaming; – Μία κοινωνία που στιγματίζει την σεξουαλική ελευθερία των γυναικών

    Το slut-shaming δεν είναι κάτι καινούργιο. Στο μυθιστόρημα The Scarlet Letter...