Απάτη με ελληνικό όνομα: Ψευτο-δισεκατομμυριούχος κορόιδευε τα θύματά του με Lamborghini και Picasso

    Ημερομηνία:

    Ονόμασε την εταιρεία του Tyche Asset Management, όμως η τύχη του εξαντλήθηκε όταν οι αμερικανικές αρχές ξεσκέπασαν την απάτη τύπου Ponzi (πυραμίδα) που είχε στήσει. Ένας πρώην trade εμπορευμάτων από το Σικάγο συνελήφθη όταν αποδείχθηκε ότι αντί να επενδύει τα χρήματα των πελατών του, τα ξόδευε σε ακριβά αυτοκίνητα, κοσμήματα και άλλες πολυτέλειες.

    Ο 57χρονος Phillip Galles (το όνομά του θα μπορούσε να παραπέμπει σε άτομο ελληνικής καταγωγής) ισχυριζόταν, μεταξύ άλλων, ότι ήταν δισεκατομμυριούχος, έβγαζε αποδόσεις άνω του 200% στην επενδυτική του εταιρεία και είχε μια συλλογή 122 πολυτελών αυτοκινήτων. Όμως όλα ήταν ψέματα, τα οποία βγήκαν στην επιφάνεια όταν συνελήφθη, με την κατηγορία ότι έκλεψε πάνω από 2 εκατ. δολάρια από τα θύματά του, από το 2019, αντί να επενδύει τα χρήματά τους στα εμπορεύματα, όπως έλεγε.

    Στην πραγματικότητα, ο Galles δεν έκανε καμία επένδυση, αλλά είχε στήσει μία πυραμίδα τύπου Ponzi, όπου χρησιμοποιούσε τα χρήματα νέων πελατών για να αποπληρώσει τους παλαιότερους καθώς και για να καλύπτει τα προσωπικά του έξοδα, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές.

    Απάτη με ελληνικό όνομα: Ψευτο-δισεκατομμυριούχος κορόιδευε τα θύματά του με Lamborghini και Picasso-1

    Μάλιστα, είχε χτίσει το προφίλ ενός επιτυχημένου επενδυτή, λέγοντας ότι η συλλογή αυτοκινήτων του περιελάμβανε πολλές Lamborghini και Ferrari, καθώς και ότι ζούσε σε πολυτελή σπίτια στο Σικάγο, το Μαϊάμι και το Λονδίνο, τα οποία είχε διακοσμήσει με πίνακες των Picasso και Chagall.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, ισχυριζόταν επίσης ότι «ένας γνωστός ιδιοκτήτης αθλητικής ομάδας», ο οποίος δεν κατονομάζεται, καθώς και ένα fund κρατικού πλούτου του Κουβέιτ, ενδιαφέρονταν να επενδύσουν μέσω της εταιρείας του.

    Ο Galles έλεγε ότι προσέφερε ετήσιες αποδόσεις έως και 363,29% μέσω της Tyche Asset Management, η οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, είχε 30 υπαλλήλους, με τους μισούς να είναι πρώην εργαζόμενοι της Goldman Sachs. Άλλες φορές, είχε ισχυριστεί ότι απασχολούσε πάνω από 100 άτομα σε γραφεία σε διάφορα σημεία.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της εισαγγελίας, την ίδια ημέρα που ένα από τα θύματά του του μετέφερε 100.000 δολάρια για να τα επενδύσει, ο Galles μετέφερε 19.300 δολάρια για την πληρωμή του λογαριασμού πιστωτικής του κάρτας, 14.800 δολάρια σε κοσμηματοπωλείο, 10.000 δολάρια σε έναν παλαιότερο επενδυτή, 9.000 δολάρια σε κατάστημα με στρώματα ύπνου, 6.000 δολάρια σε εταιρεία ενοικίασης πολυτελών αυτοκινήτων και 3.200 δολάρια στη σύντροφό του.

    Όταν ένα από τα θύματα προσπάθησε να πάρει πίσω 190.000 δολάρια από τα χρήματα που είχε δώσει για να επενδυθούν, ο Galles της είπε, μεταξύ άλλων, ότι είχε αλλάξει τράπεζα, ότι η Tyche είχε πέσει θύμα απάτης, ότι οι τράπεζες και οι μεταφορές χρημάτων δεν δούλευαν καλά και ότι ήταν άρρωστος.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Bitcoin: Καταδικάστηκε ο χάκερ που έκλεψε 120.000 crypto αξίας πολλών δισ. μαζί με τη σύντροφό του

    Πέντε χρόνια φυλάκισης επιβλήθηκαν στον Ilya Lichtenstein, τον χάκερ που ευθύνεται για...

    Washington Post: Ο Νετανιάχου ετοιμάζει «δώρο» στον Τραμπ κατάπαυση πυρός στον Λίβανο

    Το Ισραήλ κινείται γρήγορα για την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας στο Λίβανο,...

    Τι είναι το έξυπνο «ηλεκτρονικό βραχιολάκι» που αναμένεται να εφαρμοστεί στα Επείγοντα τον επόμενο χρόνο

    Αποφασισμένος αντιμετωπίσει με τη βοήθεια της τεχνολογίας τις μεγάλες...

    «After Dark» αποκαλύψεις της Ντορέττας Παπαδημητρίου

    Η Ντορέττα Παπαδημητρίου θα μιλήσει για τον νέο της έρωτα με τον...
    Best Shop