*Ξεκινήστε την ημέρα σας με έναν πρωινό περίπατο

Σύμφωνα με επιστημονικές ενδείξεις, η έκθεση στο πρωινό φως μπορεί να ενισχύσει την απώλεια βάρους, πιθανότατα επειδή κρατάει τον κιρκάδιο ρυθμό (σκεφτείτε τον σαν το εσωτερικό ρολόι του οργανισμού σας) σε ισορροπία. Παράλληλα, η έκθεση στον ήλιο αυξάνει την παραγωγή βιταμίνης D, η έλλειψη της οποίας έχει συνδεθεί με αυξημένο σωματικό λίπος. Επίσης, φαίνεται ότι συγκεκριμένα η πρωινή γυμναστική μπορεί να κρατήσει σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα κατά τη διάρκεια της ημέρας, μειώνοντας έτσι την πείνα που νιώθετε.

*Περπατήστε ενώ μιλάτε στο τηλέφωνο

Είτε μιλάτε με μια φίλη σας είτε έχετε τηλεφωνικό meeting στη δουλειά, δοκιμάστε να περπατάτε όση ώρα μιλάτε. Μια 20λεπτη συνομιλία κυλάει πολύ πιο γρήγορα όταν περπάτατε παράλληλα.

*Χρησιμοποιήστε τις σκάλες

Με κάθε ευκαιρία χρησιμοποιήστε τις σκάλες αντί τον ανελκυστήρα, ώστε να αυξήσετε τα βήματά σας και να γυμνάσετε διαφορετικές μυϊκές ομάδες.

*Περπατήστε τις κοντινές αποστάσεις

Είτε πρόκειται για μια επίσκεψη στο μπακάλικο της γειτονιάς σας είτε για να πάρετε καφέ, αφήστε το αμάξι στο σπίτι και περπατήστε. Μάλιστα, έτσι θα γλιτώσετε και τον χρόνο που θα αφιερώνατε για να βρείτε πάρκινγκ.

*Βγάλτε βόλτα τον σκύλο

Αν έχετε σκύλο είστε ιδιαίτερα τυχεροί, αφού πέρα από έναν πιστό φίλο, έχετε και μια καλή ευκαιρία για περπάτημα. Αναλάβετε να βγάζετε εσείς βόλτα τον σκύλο και θα αυξήσετε σημαντικά τα βήματα που κάνετε κάθε ημέρα.

*Περπατήστε μετά το βραδινό σας γεύμα

Το περπάτημα μετά το βραδινό φαγητό μπορεί να σας βοηθήσει να χωνέψετε και να κοιμηθείτε καλύτερα. Μάλιστα, υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις ότι το περπάτημα μετά το φαγητό είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τους ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2, καθώς βοηθάει στη ρύθμιση του σακχάρου.

*Περπατήστε στο… σπίτι

Αντί να βλέπετε διαφημίσεις τρώγοντας πατατάκια στον καναπέ σας, σηκωθείτε και ξεκινήστε να περπατάτε στο σπίτι.