Απολογισμός της συμμετοχής του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα στην Ετήσια Σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός

    Ημερομηνία:

    Την ισχυρή ανθεκτικότητα και τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ανέδειξε χθες ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας στο Νταβός της Ελβετίας, κατά τις επαφές που είχε και τις συνεντεύξεις που παραχώρησε στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum). Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να επιβεβαιώσει το έντονο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας και εισέπραξε επαινετικά σχόλια διεθνών επενδυτών για την αποτελεσματικότητα της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής.
    Φλίγκος
    Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας κ. Mohammed Al-Jadaan, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ο κ. Al-Jadaan απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Σταϊκούρα να επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία τον επόμενο μήνα, προκειμένου να συμμετάσχει σε διεθνές συνέδριο για τη φορολογική πολιτική και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
    Ο Υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε, επίσης, με υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων, όπως είναι οι Visa, Cisco, JTI και ΔΕΣΦΑ.
    ICECAP
    Χθες το πρωί ο κ. Σταϊκούρας παραχώρησε συνέντευξη στο διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, όπου παρουσίασε την καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2022, με έμφαση στο ιστορικό ρεκόρ επενδύσεων και εξαγωγών, ενώ επισήμανε ότι για το 2023 η χώρα μας αναμένεται να επιτύχει ανάπτυξη τρεις φορές υψηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Υπογράμμισε ακόμα τη σταθεροποίηση των δημοσιονομικών μεγεθών, τη δραστική μείωση του χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ, κατά 50% την τελευταία τριετία, και τις χαμηλές ετήσιες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια.
    Επιπλέον, ο Υπουργός Οικονομικών παραχώρησε συνεντεύξεις στους απεσταλμένους ελληνικών μέσων ενημέρωσης (ΕΡΤ, ΑΝΤ1, Mega – ot.gr) στο Νταβός.
    Το απόγευμα, στο πλαίσιο ομιλίας στο περίπτερο του Greek House Davos, με θέμα «Οικονομική πολιτική σε περιόδους πολυ-επίπεδων κρίσεων», ο κ. Σταϊκούρας παρουσίασε τους πυλώνες της κυβερνητικής πολιτικής στο πεδίο της οικονομίας, προκειμένου η Ελλάδα να κινηθεί σε τροχιά ανάπτυξης και τη φετινή χρονιά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στη φυλακή και ο πατέρας για τον βιασμό των παιδιών του – Ελεύθεροι με όρους ο παππούς και η γιαγιά

    Στη φυλακή οδηγείται και ο πατέρας που κατηγορείται ότι...

    Τουρκία: Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν χαιρετίζει την ανακοίνωση διάλυσης του PKK

    Ο ιδρυτής και ιστορικός ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της...

    Ισραήλ: «Ο στρατός θα εισέλθει με όλη του την ισχύ στην Λωρίδα της Γάζας», δηλώνει ο Νετανιάχου – «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σταματήσουμε...

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι ο ισραηλινός στρατός θα εισέλθει...

    Ανταρκτική: Ο πάγος επιστρέφει – Ποιες είναι οι επιπτώσεις στην κλιματική ισορροπία

    Μια εντυπωσιακή μεταβολή καταγράφεται στην Ανταρκτική, καθώς επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο...