Αρση lockdown: Έκαναν… Ανάσταση οι επαγγελματίες της εστίασης

    Ημερομηνία:

    Με τους καλύτερους οιωνούς επανεκκίνησε απο χθες η εστίαση. Λίγο η αργία και η χαλαρότητα του κόσμου, λίγο η διάθεση του να βγει να ξεσκάσει έξι ολόκληρους μήνες μετά το αναγκαστικό λουκέτο… και τα περισσότερα καταστήματα κατάφεραν να γεμίσουν σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της χώρας.

    bar

    Από τα καφενεία και τα καφέ ως τα εστιατόρια, τις ταβέρνες… ακόμα και τα μπαρ, τα οποία είχαν να αντιμετωπίσουν την πίεση του χρόνου, η κίνηση ήταν μεγάλη με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες που κατάφεραν να προετοιμαστούν έγκαιρα ώστε να ανοίξουν, λαμβάνοντας και το ρίσκο των πρώτων ημερών, να δηλώνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι.

    Και τούτο παρά τους ισχύοντες περιορισμούς, όπως η αποκλειστική λειτουργία σε εξωτερικούς χώρους και εξυπηρέτηση μόνο καθήμενων πελατών ή η απαγόρευση αναπαραγωγής μουσικής.

    Οι προσδοκίες μάλιστα για σήμερα είναι ακόμα μεγαλύτερες, όπως εξηγούσαν θεσμικοί φορείς της αγοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς, ειδικά στο κομμάτι των εστιατορίων υπάρχουν ακόμα περισσότερες κρατήσεις.

    estiasi1

    Άνοιξαν πάνω από 40.000

    Υπολογίζεται ότι χθες άνοιξαν πάνω από το 50% των περίπου 80.000 καταστημάτων της εστίασης. Πρόκειται για ένα ποσοστό αρκετά υψηλό με δεδομένο ότι το 20% επί του συνόλου των καταστημάτων του κλάδου δεν διαθέτει εξωτερικούς χώρους και ως εκ τούτου δεν μπορούσε με βάση τη νομοθετική ρύθμιση να λειτουργήσει. Επομένως 3 στα 10 καταστήματα περίπου επέλεξαν να μην ανοίξουν είτε λόγω αδυναμίας, οργανωτικής ή οικονομικής, είτε γιατί οι ιδιοκτήτες τους ήθελαν πρώτα να «ζυγίσουν» την τάση στην αγορά.

    Οι θαραλλέοι πάντως δικαιώθηκαν αφού η κοσμοσυρροή χθες σε πιάτσες της πρωτεύουσας αλλά και αλλού ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

    Στην πλατεία στο Μοναστηράκι, στα μαγαζια στο Σύνταγμα, στο Κολωνάκι, στο Παγκράτι και την πλατεία Βαρναβα, τα καφέ και οι ταβερνες ήταν γεμάτες από κόσμο. Το ίδιο και στα καταστήματα των περισσότερων δήμων της Αττικής.Την τιμητ

    plaka1
    plaka

    ική τους είχαν χθες εστιατόρια και ταβέρνες στις παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής καθώς πολλοί συνδύασαν μία βόλτα στη θάλασσα με τον καφέ ή το φαγητό τους. Στο Σούνιο, το Πόρτο Γερμενό, την Ψάθα και τον Ωρωπό η κίνηση ήταν μεγάλη.

    Το ίδιο και στη Θεσσαλονίκη, όπου τα καταστήματα του κέντρου, της παραλιακής Λεωφόρου Νίκης και στα Λαδάδικα γέμισαν από κόσμο. Παρομοίως και οι κοντινοί παραθαλάσιοι προορισμοί του νομού, όπως η Ασπροβάλτα, ο Σταυρός και η Μηχανιώνα. Μοναδική εξαίρεση ίσως αποτέλεσαν τα περισσότερα εστιατόρια της Χαλκιδικής που περιμένουν να ανοίξουν μετά τις 15 του μήνα όταν και προγραμματίζεται να επιτραπεί η μετακίνηση μεταξύ Περιφερειών.

    Σε κάθε περίπτωση κατεγράφη σημαντική κίνηση στα καταστήματα εστίασης σε όλη την Επικράτεια, απ’ την Αλεξανδρούπολη ως τα Χανιά και απ’την Κέρκυρα ως τη Ρόδο.

    Ακόμα και στα χωριά η επαναφορά των καφενείων ζωντάνεψε και πάλι τις πλατείες!

    Σύμφωνα με τους θεσμικούς φορείς της εστίασης ως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο πλέον θα έχουν ανοίξει σχεδόν το σύνολο των καταστημάτων που δικαιούται να επανεκκινήσει μιας και ήδη έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες επιχειρήσεις που είχαν επιλέξει να απέχουν τις πρώτες ημέρες.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αγριογούρουνα έκαναν επιδρομή σε χωράφια της Ηλείας – Έφαγαν δύο τονους καρπούζι

    Την έντονη ανησυχία και απόγνωση των αγροτών προκαλούν οι...

    Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση του Τσιμίκα για τον Ζότα

    Ο Κώστας Τσιμίκας αποχαιρέτησε με συγκλονιστικά λόγια τον Ντιόγκο...

    Τάκης Ζαχαράτος: Μίλησε για τον πρώτο του έρωτα

    «Έχω ερωτευτεί τρελά. Η πρώτη μου μεγάλη καψούρα κρατάει...

    Πάτρα: Πρέπει να… τρέξει για να κερδίσει το στοίχημα του yachting

    Η Δυτική Ελλάδα αποδεικνύεται η ανερχόμενη δύναμη στο yachting,...