Αρθρίτιδα: Οι τροφές που μπορούν να ανακουφίσουν από την φλεγμονή και τον πόνο στις αρθρώσεις, σύμφωνα με γιατρό

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Ο Dr. Michael Mosley προτείνει ορισμένες τροφές, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση από τα συμπτώματα της αρθρίτιδας. Ο οικοδεσπότης του podcast Stay Young εξήγησε ότι τα συγκεκριμένα τρόφιμα μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τους πόνους που προκαλούνται από την οστεοαρθρίτιδα.

    ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

    Από το kimchi μέχρι το tempeh, τα ζυμωμένα τρόφιμα προσφέρουν κάτι περισσότερο από μια ξινή γεύση στα πιάτα σας. Με μια τεράστια αύξηση της δημοτικότητας τους την τελευταία δεκαετία, τα φιλικά προς το έντερο τρόφιμα έχουν εδραιωθεί ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής.

    Εκτός από τη ενίσχυση του εντερικού μικροβιώματος και της ανοσίας, τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ανακούφιση των επώδυνων συμπτωμάτων της αρθρίτιδας, σύμφωνα με τον Dr. Michael Mosley.
    Μιλώντας στο podcast του Stay Young, ο γιατρός δήλωσε: «Η ενίσχυση του εντερικού μικροβιώματος με φιλικά μικρόβια μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση από τους πόνους». Η δήλωση του γιατρού βασίζεται σε έρευνα σε περισσότερους από 500 ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα.

    Πώς οι τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση μπορούν να ανακουφίσουν από τα συμπτώματα της αρθρίτιδας – Τι δείχνει μελέτη

    DEAR SANTA – COFFEE ISLAND

    Η οστεοαρθρίτιδα, η οποία χαρακτηρίζεται από επώδυνες και άκαμπτες αρθρώσεις, θεωρείται ο πιο κοινός τύπος αρθρίτιδας στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξηγεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS). Η τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή μελέτησε συμμετέχοντες με αυτή τη φλεγμονώδη πάθηση που έπιναν ημερησίως δύο μερίδες γάλακτος εμπλουτισμένου με βακτήρια γαλακτικού οξέος.

    Μετά από 6 μήνες αυτής της διατροφικής αγωγής, τα άτομα ανέφεραν λιγότερο πόνο και δυσκαμψία στα γόνατά τους. Επιπλέον, οι εξετάσεις αίματος έδειξαν μειωμένα σημάδια φλεγμονής, η οποία είναι βασικός παράγοντας πίσω από την αρθρίτιδα.

    Αν και τα ζυμωμένα τρόφιμα μπορούν να προσφέρουν ορισμένα «εντυπωσιακά» οφέλη για την υγεία, ο γιατρός συνέστησε να ξεκινήσετε σταδιακά.

    Ο καθηγητής Justin Sonnenburg από το Πανεπιστήμιο Stanford, ο οποίος εμφανίστηκε στο επεισόδιο του podcast, εξήγησε ότι το γιαούρτι με ζωντανά βακτήρια ή η κομπούχα είναι καλός τρόπος για να ξεκινήσετε.

    Εάν αυτό λειτουργήσει για εσάς, ο στόχος είναι να αυξήσετε περαιτέρω την κατανάλωσή τους. «Υποθέτω ότι εάν καταναλώνατε δύο μερίδες τροφίμων που έχουν υποστεί ζύμωση την ημέρα, πιθανώς θα υπήρχαν σημαντικά οφέλη για την υγεία», πρόσθεσε ο καθηγητής.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα ζευγάρια της ελληνικής σόουμπιζ που χώρισαν ξαφνικά το 2024

    Δεν ήταν  λίγα τα ζευγάρια της ελληνικής σόουμπιζ που αποφάσισαν να...

    Έκκληση των οικογενειών των ομήρων για συμφωνία με τη Χαμάς – «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο»

    Μία ημέρα μετά την επιστροφή της ισραηλινής διαπραγματευτικής ομάδας...

    ΠΟΙΟΣ “ΠΕΙΝΑΕΙ”; Ουρά έξω από το κέντρο όπου εμφανίζεται η Βίσση – Χαμός στα σχόλια

    Αίσθηση προκαλεί το βίντεο που έχει γίνει viral στο TikTok και δείχνει...

    Ο Δήμος Χαλανδρίου μήνυσε τον αστυνομικό που χτύπησε τον «Άη Βασίλη» και χαιρέτισε ναζιστικά

    Μήνυση κατά του αστυνομικού που χαιρέτησε ναζιστικά κατέθεσε ο Δήμος Χαλανδρίου. Συγκεκριμένα, ο...
    Best Shop