Αστυνομικοί Αχαΐας για οπαδική βία: «Η ΕΛΑΣ καλείται να βγάλει το φίδι από την τρύπα»

    Ημερομηνία:

    Η αανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας:

    Τις προηγούμενες μέρες ζήσαμε ξανά την έσχατη μορφή οπαδικής βίας, δηλαδή την βία που καταλήγει σε αφαίρεση ζωής. Ένα κοινωνικό φαινόμενο που όχι μόνο δεν ατονίζει εδώ και δεκαετίες αλλά συντηρείται, εξελίσσεται και μεταλλάσσεται σε ολοένα και πιο απεχθείς μορφές αντικοινωνικής συμπεριφοράς και εγκληματικότητας.

    Η Ένωσή μας χαιρετίζει την προοπτική ριζοσπαστικών απαντήσεων στο φαινόμενο αυτό σε επίπεδο πολιτικό, νομικό, κοινωνικό και κατασταλτικό. Παρακολουθούμε όμως μένοντας έκπληκτοι ως αστυνομικοί, την πολιτική απόφαση, για ακόμα μια φορά με ένα εντυπωσιακό πισωγύρισμα, ως προς την διαχείριση των οργανωμένων οπαδών εντός του γηπέδου, να την επωμίζεται εξολοκλήρου η Ελληνική Αστυνομία μετατρεπόμενη σε ιδιωτική εταιρεία security. Η ΕΛ.ΑΣ., καλείται να βγάλει το «φίδι από τη τρύπα» εγκαταλείποντας και πάλι την κύρια αποστολή της, κατασπαταλώντας τόσο τις ήδη ελλιπείς δυνάμεις, όσο και εργατοώρες, σε αλλότρια και δευτερεύοντα καθήκοντα εκτός τομέα αρμοδιότητάς της (όπως είναι ένας ιδιωτικός αθλητικός χώρος εταιρείας – ΠΑΕ) με συνέπεια την αποδυνάμωση της ουσιώδους αστυνόμευσης.

    Δηλώνουμε κατηγορηματικά, συντασσόμενοι και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία μας, ότι εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε αποφάσεις που δημιουργούν αυτού του είδους παρενέργειες στη λειτουργία του Σώματος, οι οποίες απομειώνουν το κύρος της αστυνομίας και μας μετατρέπουν σε ιδιωτικά όργανα των ΠΑΕ προκειμένου να διαφυλαχθούν τα όποια συμφέροντα επιχειρηματιών.

    Στο πλαίσιο αυτό διακηρύσσουμε την βούλησή μας να αγωνιστούμε ενάντια στις συγκεκριμένες πολιτικές!

    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Παράλληλη στήριξη και θεραπείες για παιδιά με αυτισμό: Η Πολιτεία γυρνά την πλάτη στις οικογένειες

    Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και χιλιάδες οικογένειες παιδιών...

    Πάτρα: Συλλογή σχολικών ειδών στο Επί τα Πρόσω – ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΙΔΗ:

    Συλλογή σχολικών ειδών για τις ανάγκες του σχολείου "εν κινήσει"...

    Συνελήφθησαν δύο άτομα για μεταφορά 6 κιλών κάνναβης στην Ηλεία

    Συνελήφθησαν, χθες 14-9-2025, στον Πύργο, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ...

    Δικαστήρια Πάτρας: Ολες οι αλλαγές που έγιναν – Δείτε τα ονόματα

    Με νέα πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης ξεκινάει αύριο το...