Αύριο η παρουσίαση του βιβλίου του Μητροπολίτου πρ. Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβροσίου «Τετκτονισμός και Φιλική εταιρεία» στην Αθήνα

    Ημερομηνία:

    Στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση (Καρύκη) στην Αθήνα, θα γίνει αύριο Τετάρτη 17 Δεκμεβρίου 2025 η παρουσίαση του νέου βιβλίου των Εκδόσεων Κερπινή, συγγραφέως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου «Τετκτονισμός και Φιλική εταιρεία», στις 6 το απόγευμα.

    Το νέο αυτό πόνημα δεν αποτελεί απλώς μια καταγραφή ιστορικών γεγονότων, αλλά μια εμπεριστατωμένη μελέτη, η οποία «φωτίζει» ιστορικές και θεολογικές πτυχές δύο γεγονότων που άσκησαν καθοριστική επιρροή στη νεότερη ελληνική ιστορία.

    Η απόδοση στην δημοτική και η φιλολογική επιμέλεια πραγματοποιήθηκε από τη φιλόλογο κ. Στέλλα Αναγνώστου – Δάλλα. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ.κ. Ιερώνυμος, ο επικεφαλής των εκδόσεων «Κερπινή»  & Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας κ. Φωκίων Ζαΐμης καθώς και ο πρόεδρος του ιδρύματος προασπίσεως ηθικών και πνευματικών αξιών κ. Ιωάννης Αναγνωστόπουλος.  Επίσης, θα παρίσταται ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλος και πλήθος ιερέων.

    Μέσα από ιστορικές πηγές, εκτενή βιβλιογραφία και βαθιά θεολογική προσέγγιση, ο κκ. Αμβρόσιος προσεγγίζει τα εξεταζόμενα ζητήματα με κύριο στόχο την καλλιέργεια γόνιμου προβληματισμού και διαλόγου. Το βιβλίο απευθύνεται τόσο στο ευρύ αναγνωστικό κοινό όσο και σε θεολόγους, ιστορικούς, ερευνητές και σε κάθε ενδιαφερόμενο για τη σύγχρονη εκκλησιαστική και εθνική ιστορία άτομο.Αξίζει να τονιστεί ότι ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Καρύτση αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή του ιστορικού εμπορικού κέντρου της Αθήνας, πίσω από την πολυσύχναστη οδό Σταδίου. Βρίσκεται στο κέντρο της μικρής ομώνυμης πλατείας, περιτριγυρισμένος από κτίρια που σχετίζονται με την πνευματική και καλλιτεχνική ζωή της πόλης. Η ίδρυσή του ανάγεται στον 11ο αιώνα και από τότε ανήκε στη γνωστή αθηναϊκή οικογένεια Καρύτση ή Καρύκη.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι… πιπεράτες αποκαλύψεις της Ντιλέτα Λεότα: «Μου βάζω άριστα 10 στο κρεβάτι, είμαι ηφαίστειο σαν την Αίτνα»

    Η Ντιλέτα Λεότα είναι από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα στην αθλητική δημοσιογραφία....

    Καλύτερη ταινία η «μία μάχη μετά την άλλη» στα BAFTA, η λίστα των νικητών

    Η ταινία «Μια μάχη μετά την άλλη», η μαύρη κωμωδία του...

    Κοντοσούβλι 130 μέτρων για ρεκόρ Γκίνες στην Αμφίκλεια

    Χιλιάδες επισκέπτες βρέθηκαν στην Αμφίκλεια, όπου στήθηκε μία γιγάντια σούβλα...

    Νομικοί στηρίζουν τον Πατρινό γιατρό Δημήτρη Ζιαζιά

    Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο, το οποίο μέχρι στιγμής έχει...