Αυξημένος ο κίνδυνος εγκεφαλικού για τους 20άρηδες και 30άρηδες που πίνουν πολύ αλκοόλ

Ημερομηνία:

Οι 20άρηδες και 30άρηδες που κάνουν μέτρια έως μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να πάθουν εγκεφαλικό, σε σχέση με τους νέους ενήλικες που πίνουν λίγο ή καθόλου, δείχνει μια νέα έρευνα επιστημόνων από τη Νότια Κορέα. Ο κίνδυνος αυξάνεται αναλογικά όσα περισσότερα χρόνια ένας νέος πίνει πολύ αλκοόλ.

PHILOXENIA

Οι ερευνητές του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Neurology» της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 1,5 εκατ. ανθρώπους, από τους οποίους 3.153 έπαθαν εγκεφαλικό στη διάρκεια της εξαετούς μελέτης.

Διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που έκαναν μέτρια έως βαριά κατανάλωση αλκοόλ για πάνω από δύο χρόνια, είχαν κατά μέσο όρο περίπου 20% μεγαλύτερη πιθανότητα να πάθουν εγκεφαλικό, σε σχέση με όσους έπιναν μόνο περιστασιακά (λιγότερα από 105 γραμμάρια την εβδομάδα) ή απέφευγαν τελείως το αλκοόλ.

Άνθρωποι με δύο έτη μέτριας έως έντονης κατανάλωσης είχαν 19% αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού, με τρία χρόνια 22% μεγαλύτερο κίνδυνο και με τέσσερα χρόνια 23% αυξημένο κίνδυνο, ιδίως για αιμορραγικού τύπου εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οι ερευνητές τόνισαν ότι «η συχνότητα εγκεφαλικών σε νέους ενήλικες αυξάνει συνεχώς κατά τις τελευταίες δεκαετίες, με τα σχετικά επεισόδια να οδηγούν σε θάνατο και σε σοβαρή αναπηρία. Είναι σημαντικό να προληφθούν τα εγκεφαλικά σε αυτές τις ηλικίες μέσω και της μείωσης της κατανάλωσης του αλκοόλ».

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Ο ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ του Donald Churchill στην Πάτρα 2, 3 και 4 Οκτωβρίου

΄΄ Ο ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ ΄΄ του Donald Churchill στην Πάτρα...

𝗞𝗚𝗕. Η 𝗨𝗡𝗗𝗘𝗥𝗚𝗥𝗢𝗨𝗡𝗗 ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΤΩΝ ’90s.

Το 1996 γνώρισα τον Μιχάλη, τον άνθρωπο πίσω από...

Vassilikos παρουσιάζει το νέο του project The Grand Duet

Ο Vassilikos παρουσιάζει το νέο του project The Grand...