Αυξήθηκαν οι πωλήσεις στο λιανεμπόριο τον Αύγουστο – Ποια προϊόντα διάλεξαν οι καταναλωτές

    Ημερομηνία:

    Αύξηση κατά 4,4% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον φετινό Αύγουστο, καθώς κινήθηκε ανοδικά στην πλειονότητα των επιμέρους καταστημάτων.

    Ειδικότερα ο όγκος των πωλήσεων αυξήθηκε σε: Βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη (12,8%), Τρόφιμα- ποτά- καπνό (9%), Φαρμακευτικά- καλλυντικά (8,5%), Έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισμό (8,3%), Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (1,7%) και Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (1,1%). Στον αντίποδα, μειώθηκε σε: Ένδυση- υπόδηση (0,5%) και Πολυκαταστήματα (0,1%).

    Όπως επισημαίνει σε σχετική της ανακοίνωση η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) παρουσίασε αύξηση 4,4% τον Αύγουστο 2022 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2021, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2022 σημείωσε αύξηση 3%. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 0,9% τον Αύγουστο 2022 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2022.

    Παράλληλα, ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές) παρουσίασε αύξηση 14,1% τον Αύγουστο 2022 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2021, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2022 σημείωσε αύξηση 2,2%. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 1,2% τον Αύγουστο 2022 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2022.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι… πιπεράτες αποκαλύψεις της Ντιλέτα Λεότα: «Μου βάζω άριστα 10 στο κρεβάτι, είμαι ηφαίστειο σαν την Αίτνα»

    Η Ντιλέτα Λεότα είναι από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα στην αθλητική δημοσιογραφία....

    Καλύτερη ταινία η «μία μάχη μετά την άλλη» στα BAFTA, η λίστα των νικητών

    Η ταινία «Μια μάχη μετά την άλλη», η μαύρη κωμωδία του...

    Κοντοσούβλι 130 μέτρων για ρεκόρ Γκίνες στην Αμφίκλεια

    Χιλιάδες επισκέπτες βρέθηκαν στην Αμφίκλεια, όπου στήθηκε μία γιγάντια σούβλα...

    Νομικοί στηρίζουν τον Πατρινό γιατρό Δημήτρη Ζιαζιά

    Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο, το οποίο μέχρι στιγμής έχει...