Basketball Champions League: Η ΑΕΚ «έλιωσε» 104-69 τη Ναντέρ και προκρίθηκε στο Final Four

    Ημερομηνία:

    H ΑΕΚ έχοντας ως μεγάλο όπλο την έδρα της έπαιξε κυριαρχικό μπάσκετ και σμπαράλιασε την Ναντέρ με 104-69 παίρνοντας την πρόκριση για το Final Four του BCL που θα διεξαχθεί στη “SUNEL Arena”, αντιμετωπίζοντας την Ουνικάχα Μάλαγα.

    Η ΑΕΚ δεν συνάντησε κανένα εμπόδιο κόντρα στην Ναντέρ επικρατώντας τον Γάλλων με το εξωπραγματικό 104-69 παίρνοντας έτσι την πρόκριση για το Final Four του Basketball Champions League, που θα διοργανωθεί στα Λιόσια. Αντίπαλος της “Ένωσης” στην προσπάθεια της για την κατάκτηση του τίτλου η Μάλαγα που απέκλεισε την Ρέτζιο Εμίλια.

    Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης η ΑΕΚ, με πέντε συνεχόμενους πόντους του Χαμπ πήρε προβάδισμα στο παιχνίδι. Οι Γάλλοι απάντησαν στο γρήγορο σερί της ‘Ένωσης” με έξι πόντους του Ροντρίγκεζ κάνοντας το 7-6, ενώ οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα με τον Λακόμπ. Στα υπόλοιπα λεπτά της πρώτης περιόδου οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι – χέρι με την “Ένωση” να περνάει μπροστά με 19-18 στο τέλος του δεκαλέπτου χάρις σε εύστοχο τρίποντο του Χέιλ.

    Το σκηνικό όμως άλλαξε στην δεύτερη περίοδο με την ΑΕΚ να είναι κυριαρχική και να χτίζει μια διαφορά που της έδωσε ασφάλεια στο ματς. Την μπαγκέτα στην επίθεση στο ξεκίνημα πήραν οι Χέιλ Γκρέι και Κουζμίνκσας που με ένα συνεχόμενο βομβαρδισμό έφτασαν την “Ένωση” στο +13 με 31-18, 07:02 πριν την λήξη. Η Ναντέρ απάντησε μειώνοντας την διαφορά στους έξι πόντους (31-25) 05:38 πριν από την κόρνα για το πρώτο ημίχρονο, η “Ένωση” όμως δεν έδειξε να επηρεάζεται από την μείωση της διαφοράς, καθώς ο Γκόλντεν κάτω από την ρακέτα και ο Τάκερ από την άρκτο των 6,75, έφτασαν την διαφορά υπέρ των “κιτρινόμαυρων” στο +16 (41-26) τρία λεπτά πριν την λήξη του πρώτου μέρους. Την σκυτάλη στην επίθεση πήρε ο Χέιλ που με εύστοχο τρίποντο και δύο πόντους από την γραμμή της φιλανθρωπίας έκανε το 48-29, με το πρώτο ημίχρονο να κλείνει με 48-31 με λέι απ του Λακόμπ.

    Η ΑΕΚ δεν άφησε το πόδι από το γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και με ένα κυριαρχικό 17-0 έφτασε στο 66-31, πέντε λεπτά πριν από την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, ενώ η “Ένωση” έφτασε και στο εντυπωσιακό 20-0 στην τρίτη περίοδο με εύστοχο τρίποντο του Χαμπ που έκανε το 69-31 03:47 πριν από την κόρνα της τρίτης περιόδου. Το σερί σταμάτησαν οι Γάλλοι με δύο εύστοχες βολές του Ροντρίγκεζ κάνοντας το 69-34, αλλά και πάλι η “Ένωση” συνέχισε να διαλύει την Ναντέρ με τους Χαμπ και Χέιλ να είναι εύστοχοι από την άρκτο των 6,75 κάνοντας το εξωπραγματικό 75-34 2:30 πριν από την λήξη. Με την ΑΕΚ να κλείνει την περίοδο με το εξωπραγματικό +42 (82-40). Η τέταρτη περίοδος αποτέλεσε τυπική διαδικασία με την “Ένωση” να πανηγυρίζει τη νίκη με 104-69.

    ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-18, 48-31, 82-40, 104-69.

    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Άγρια δολοφονία στο Λίβερπουλ: 34χρονος μαχαίρωσε 18 φορές την 32χρονη ερωμένη του – «Θα πεθάνω;»

    Άγρια δολοφονία σημειώθηκε στο Λίβερπουλ, όταν ο 34χρονος Μάικλ...

    Διπλό έγκλημα στη Φοινικούντα: Μεγάλες διαφορές στην περιγραφή του από τον ανιψιό του θύματος και δεύτερο μάρτυρα

    Έρευνες προς πάσα κατεύθυνση πραγματοποιούν οι αρχές, για να...

    Εκπαιδευτικός παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθήτρια στην οποία έκανε ιδιαίτερα μαθήματα

    Εκπαιδευτικός καταδικάστηκε σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή, επειδή παρενόχλησε...

    Αποκάλυψη 50 χρόνια μετά: «Με παρακολουθούν αμερικανοί πράκτορες» – Η χαμένη συνέντευξη του Τζον Λένον

    Πριν από πενήντα χρόνια ο τότε νεαρός και ανερχόμενος...