Bill Gates: Έχω χαρίσει πάνω από 100 δισ., αλλά τα παιδιά μου δεν θα είναι φτωχά

    Ημερομηνία:

    Ποσό ισοδύναμο με το μέγεθος της οικονομίας της Βουλγαρίας, αλλά και περίπου ίσο με τις πωλήσεις ενός μόνο έτους της Tesla του Elon Musk, έχει δαπανήσει το φιλανθρωπικό ίδρυμα Bill Gates, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στο BBC, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 ετών λειτουργίας του Ιδρύματος.

    Πρόκειται για πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια τα οποία δόθηκαν για την καταπολέμηση ασθενειών που μπορούν να προληφθούν και για τη μείωση της φτώχειας.

    Ο Gates, ένας από τους 15 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, δηλώνει ότι απολαμβάνει να χαρίζει τα χρήματά του, υποστηρίζει ότι τα παιδιά του δεν θα είναι φτωχά όταν εκείνος φύγει από τη ζωή και τονίζει ότι έχει να δώσει ακόμα περισσότερα. Δεδομένου ότι η περιουσία του φτάνει τα 160 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, ακόμη και αν αφήσει στα παιδιά του ένα μικρό ποσοστό της περιουσίας του, αυτό τα καθιστά πολύ πλούσια.

    Ο ίδιος εξομολογείται ότι κόλλησε το «μικρόβιο» της φιλανθρωπίας από τη μητέρα του, η οποία έλεγε συχνά ότι «με τον πλούτο έρχεται η ευθύνη να τον χαρίσεις».

    Όσον αφορά τον καθημερινό τρόπο ζωής του, στην πραγματικότητα δεν παρατηρεί διαφορά: «Δεν έκανα καμία προσωπική θυσία. Δεν παρήγγειλα λιγότερα χάμπουργκερ ή λιγότερες ταινίες». Εννοείται βέβαια ότι μπορεί ακόμα να αντέξει οικονομικά το ιδιωτικό του τζετ και τις επαύλεις του.

    Ο συνιδρυτής της Microsoft και ο φίλος του, Warren Buffett δωρίζουν τα δισεκατομμύριά τους μέσω του Ιδρύματος Gates που αρχικά δημιούργησε με την πρώην πλέον σύζυγό του Melinda.

    Την ίδια ώρα ο Elon Musk προανήγγειλε το κλείσιμο της Αμερικανικής Υπηρεσίας Εξωτερικής Βοήθειας (USAID), του μεγαλύτερου μεμονωμένου δωρητή στον κόσμο,  στο πλαίσιο της προσπάθειας του Αμερικανού προέδρου Donald Trump να συρρικνώσει τις κρατικές δαπάνες.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Μαρίνα Σπανού πήγε να κάνει πλάκα με τραγούδι της Λιόλιου, αλλά το κοινό της άρχισε να το τραγουδά

    Ένα τραγούδι της Κατερίνας Λιόλιου ακούστηκε σε συναυλία της Μαρίνας Σπανού. Η...

    Έρευνα: Δεν χωράει πια η Αθήνα – 6 εκατ. τα αυτοκίνητα, 2 εκατ. αντέχουν οι δρόμοι

    Οσοι ζουν στην Αθήνα το ομολογούν. Σε αυτή την...

    Αίγιο: Διαμαρτυρία για την υποβάθμιση του Πρωτοδικείου

    Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου εκφράζει την έντονη και τεκμηριωμένη...