Brisket: Πώς το φτιάχνουμε στο σπίτι και γίνεται λουκούμι

    Ημερομηνία:

    Για τους κρεατοφάγους το brisket θεωρείται comfort food γι’ αυτό και σε κάθε έξοδό τους, είναι το πρώτο που επιλέγουν από τον κατάλογο του μενού. Αυτό το «φαγητό παρηγοριάς» ωστόσο, για να είναι επιτυχημένο χρειάζεται άριστη πρώτη ύλη και σωστή τεχνική. Επειδή γνωρίζουμε ότι το αγαπάτε, βρήκαμε τον τρόπο για να το φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι και να το απολαύσετε με την παρέα σας στο οικογενειακό τραπέζι.

    Πώς φτιάχνουμε brisket στη γάστρα

    Δεν είναι δύσκολο να το φτιάξετε. Καταρχάς, ζητήστε από τον κρεοπώλη που εμπιστεύεστε να σας προτείνει μία κοπή κρέατος που να αναδεικνύει τις πλούσιες φυσικές του γεύσεις. Έπειτα, χρειάζεται μόνο ένα καλό ψήσιμο (που βοηθά στη συμπύκνωση της γεύσης), κρεμμύδια και έναν γευστικό ζωμό. Θα βάλετε όλα τα υλικά στη γάστρα και όταν μαγειρευτούν μαζί με τους χυμούς του κρέατος, θα λιώσουν και θα δημιουργήσουν μια βελούδινη, πλούσια σάλτσα που σερβίρεται πάνω από τις πληθωρικές φέτες κρέατος.

    Γιατί θα το λατρέψετε

    Με την γάστρα το κρέας γίνεται απίστευτα τρυφερό. Ειδικά, αν επιλέξετε μία κοπή που είναι ιδανική για το αργό μαγείρεμα. Ακόμα καλύτερα είναι να το προετοιμάσετε μια μέρα νωρίτερα, να το αφήσετε να κρυώσει όλη τη νύχτα, έπειτα να αφαιρέσετε με ένα κουτάλι το υπερβολικό λίπος που θα έχει πλέον παγώσει και όταν είστε έτοιμοι για το γεύμα, μπορείτε να το ξαναζεστάνετε.

    Brisket: Πώς το φτιάχνουμε στο σπίτι και γίνεται λουκούμι

    Τα υλικά που θα χρειαστείτε

    GLEARNET

    Brisket: Προέρχεται από το μπροστινό στέρνο του ζώου και οι μύες σε αυτό το σημείο υποστηρίζουν μεγάλο μέρος του βάρους της αγελάδας, οπότε υπάρχει αρκετός συνδετικός ιστός. Κατά τη διάρκεια του αργού μαγειρέματος, αυτές οι ίνες διασπώνται και ζελατινοποιούνται. Το λίπος βοηθά στην προστασία του κρέατος από το στέγνωμα και μπορεί να διατηρηθεί για μία άλλη συνταγή ή να αφαιρεθεί.

    Κρεμμύδια: Μια μικρή ποσότητα ελαφρώς καραμελωμένων κρεμμυδιών, ενισχύει τη γεύση.

    Ζωμός βοδινού:  Φτιάξτε ή επιλέξτε από το εμπόριο έναν ζωμό βοδινού χωρίς νάτριο και προσθέστε Worcestershire και σόγια σος.

    Βήμα βήμα η διαδικασία της προετοιμασίας

    Μαγειρέψτε τα κρεμμύδια σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να καραμελώσουν ελαφρά.

    Μεταφέρετε στη γάστρα. Τοποθετήστε το κρέας με το λίπος προς τα πάνω. Προσθέστε το σκόρδο, τα μαγειρεμένα κρεμμύδια, το ζωμό, τη σάλτσα Worcestershire και τη σάλτσα σόγιας.

    Μαγειρέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι το κρέας να μαλακώσει πολύ. Μπορεί να σας πάρει από 6 έως 8 ώρες.

    Σερβίρετε ή αφήστε να κρυώσει και βάλτε στο ψυγείο. Το στήθος μπορεί να κοπεί σε φέτες ή να τεμαχιστεί αμέσως και να σερβιριστεί με τα κρεμμύδια και τον ζωμό. Εναλλακτικά, αφήστε το κρέας να κρυώσει και μετά βάλτε το στο ψυγείο για μια νύχτα. Πριν το ξαναζεστάνετε, ξύστε και πετάξτε το στρώμα λίπους που έχει σχηματιστεί γύρω του.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Θρήνος στην Εγλυκάδα μια μία δυνατή και υπέροχη γυναίκα! “Εφυγε” η Ασπασία Κομπολίτου – φωτό

    Ασπασία Κομπολίτου: Μια δυνατή γυναίκα που άφησε το αποτύπωμά...

    Νίκος Οικονομόπουλος: «Δεν σταματάτε να ασχολείστε με αυτό; Κούρασε»

    Οι τηλεοπτικές κάμερες συνάντησαν, το απόγευμα της Παρασκευής 3...

    Χριστίνα Αλεξοπούλου για τα 51 χρόνια της ΝΔ: Σταθερή στις απόψεις μου, σταθερά στη σωστή πλευρά της ιστορίας

    Από τον Εθνάρχη, Κωνσταντίνο Καραμανλή, που σφράγισε την αποκατάσταση...

    ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ: Κάθε ψάρι… στον καιρό του

    Σεπτέμβριος: Εν αφθονία είναι η αθερίνα, ο γαύρος, οι ζαργάνες,...