Χ. Μπονάνος: Παρών στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

    Ημερομηνία:

    Στη Δοξολογία για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος, παρευρέθηκε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος, την Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2024.

    Στη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής στην Πάτρα, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πατρών, κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στη συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία του, θύμισε το εθνικό χρέος όλων μας και την ευθύνη που έχουμε να μεταφέρουμε στις νέες γενιές την ιστορική αλήθεια.

    Στη συνέχεια, ο κ. Μπονάνος συμμετείχε στην εκδήλωση μνήμης που ακολούθησε μπροστά στο μνημείο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στην πλατεία Ελευθερίας, όπου κατέθεσε στεφάνι εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

    Στο μήνυμά του για τη θλιβερή επέτειο, ο  Αναπληρωτής Περιφερειάρχης σημειώνει: «Η 14η Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία το 1922 κορυφώθηκε η τουρκική βαρβαρότητα με τη Σμύρνη να παραδίδεται στις φλόγες, λίγες ώρες μετά το μαρτυρικό θάνατο του Μητροπολίτη Σμύρνης Αγίου Χρυσοστόμου και χιλιάδων ακόμη Ελλήνων, αποτελεί ημέρα αφύπνισης της εθνικής συνείδησης και της ιστορικής μνήμης. Η ημέρα αυτή επιβάλλει ομοψυχία και αναστοχασμό, καθώς δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχάσουμε τη Μικρά Ασία και τις αλησμόνητες Πατρίδες, ούτε τους 1.200.000 συνέλληνες που εκδιώχθηκαν με άγριο τρόπο από τις πατρογονικές τους εστίες, όπου είχαν δημιουργήσει ένα θαυμαστό πολιτισμό. Τα σχολικά βιβλία της ιστορίας είναι επιβεβλημένο να αναφέρουν χωρίς περιστροφές και εξωραϊσμούς, αλλά με ακρίβεια και σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τα γεγονότα που πλήγωσαν το Έθνος μας. Δεν επιτρέπεται τα μαρτυρικά αυτά γεγονότα να ξεχαστούν!».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Όλο το σχέδιο για νέες κοινωνικές κατοικίες – Τα σενάρια για τον υπολογισμό του ενοικίου

    Στα σκαριά βρίσκεται το νέο μεγάλο πρότζεκτ του υπουργείου...

    ΠΑΤΡΑ: Μήπως έφθασε η ώρα για πράσινη Πλατεία Γεωργίου;

    Ειδικά τα καλοκαίρια, η πλατεία Γεωργίου – δηλαδή το...

    Alcatrash–«Όποτε Θέλω Το Κόβω»: Νέο τραγούδι και music video για την πατρινή μπάντα

    Οι Alcatrash, η πιο ανατρεπτική μπάντα της ελληνικής δισκογραφίας, παρουσιάζουν...

    AXAΪΑ: Απροσπέλαστος ο Ψαθόπυργος

    Απροσπέλαστη, κυρίως κατά τις πρώτες απογευματινές ώρες, ήταν η...