Χ. Μπονάνος: Παρών στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

    Ημερομηνία:

    Στη Δοξολογία για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος, παρευρέθηκε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος, την Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2024.

    Στη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής στην Πάτρα, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πατρών, κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στη συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία του, θύμισε το εθνικό χρέος όλων μας και την ευθύνη που έχουμε να μεταφέρουμε στις νέες γενιές την ιστορική αλήθεια.

    Στη συνέχεια, ο κ. Μπονάνος συμμετείχε στην εκδήλωση μνήμης που ακολούθησε μπροστά στο μνημείο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στην πλατεία Ελευθερίας, όπου κατέθεσε στεφάνι εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

    Στο μήνυμά του για τη θλιβερή επέτειο, ο  Αναπληρωτής Περιφερειάρχης σημειώνει: «Η 14η Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία το 1922 κορυφώθηκε η τουρκική βαρβαρότητα με τη Σμύρνη να παραδίδεται στις φλόγες, λίγες ώρες μετά το μαρτυρικό θάνατο του Μητροπολίτη Σμύρνης Αγίου Χρυσοστόμου και χιλιάδων ακόμη Ελλήνων, αποτελεί ημέρα αφύπνισης της εθνικής συνείδησης και της ιστορικής μνήμης. Η ημέρα αυτή επιβάλλει ομοψυχία και αναστοχασμό, καθώς δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχάσουμε τη Μικρά Ασία και τις αλησμόνητες Πατρίδες, ούτε τους 1.200.000 συνέλληνες που εκδιώχθηκαν με άγριο τρόπο από τις πατρογονικές τους εστίες, όπου είχαν δημιουργήσει ένα θαυμαστό πολιτισμό. Τα σχολικά βιβλία της ιστορίας είναι επιβεβλημένο να αναφέρουν χωρίς περιστροφές και εξωραϊσμούς, αλλά με ακρίβεια και σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τα γεγονότα που πλήγωσαν το Έθνος μας. Δεν επιτρέπεται τα μαρτυρικά αυτά γεγονότα να ξεχαστούν!».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Παραδοσιακό γλέντι στην Πιτίτσα

    Ένα όμορφο και ξεχωριστό γλέντι, με τραγούδια και χορούς...

    Άγριος καβγάς ζευγαριού όταν η σύζυγος κατηγόρησε τον άνδρα της ότι έχει ομόφυλη σχέση

    Άγριος καβγάς ξέσπασε ανάμεσα σε ζευγάρι στον Βόλο για...

    Μύκονος: Πλήγμα στα κυκλώματα που εμπορεύονται προϊόντα μαϊμού

    Σημαντικό πλήγμα στο παραεμπόριο πέτυχε η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου....

    «Η τεχνικός της απάτης»: Μυστηριώδης γυναίκα τρομοκρατεί το Αγρίνιο

    Μια ασυνήθιστη και ανησυχητική απόπειρα απάτης φαίνεται πως βρίσκεται...