Χαλβάς με μανταρίνι, γιαούρτι και μέλι

    Ημερομηνία:

    ΜΕΡΙΔΕΣ 7
    ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 1 ώρα και 10 λεπτά

    Υλικά

    300 γρ. χοντρό σιμιγδάλι
    80 γρ. ελαφρύ ε.π. ελαιόλαδο
    200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
    50 γρ. σταφίδα
    1 κ.σ. ξύσμα μανταρίνι
    Για το σιρόπι
    350 γρ. μέλι
    400 γρ. νερό
    200 γρ. χυμό μανταρινιού
    1 ξυλάκι κανέλα
    1-2 φλούδες μανταρινιού

    Εκτέλεση

    Βήμα 1ο

    Ζεσταίνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.

    Βήμα 2ο

    Παράλληλα ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό για το σιρόπι. Προσθέτουμε το χυμό, το μέλι, την κανέλα και τις φλούδες από το μανταρίνι και σιγοβράζουμε 5 λεπτά.

    Βήμα 3ο

    Όταν το σιμιγδάλι πάρει χρυσαφί χρώμα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη σταφίδα, το γιαούρτι, το ξύσμα και το σιρόπι, με προσοχή όμως γιατί θα κοχλάσει το μείγμα.

     

     

    Βήμα 4ο

    Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ο χαλβάς. Στη συνέχεια τον αδειάζουμε σε φόρμα ή τον μοιράζουμε σε ατομικά φορμάκια. Αφήνουμε το χαλβά να κρυώσει καλά πριν τον ξεφορμάρουμε και τον σερβίρουμε.

    ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η μουσικοθεατρική παράσταση «ΔΩΣ ΜΟΥ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ… ΠΑΛΗ» επιστρέφει στο θέατρο Επίκεντρο+

    Η μουσικοθεατρική παράσταση «ΔΩΣ ΜΟΥ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ… ΠΑΛΗ»...

    Πάτρα: Απίστευτες εικόνες σε μίνι περιμετρική και Πατρών Κλάους! Σχεδόν ακινητοποιημένα τα οχήματα – ΒΙΝΤΕΟ

    Κυκλοφοριακό έμφραγμα στην Πάτρα με χιλιάδες αυτοκίνητα σχεδόν ακινητοποιημένα...

    Πάτρα: Η Κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ ετοίμασε Χριστουγεννιάτικες δράσεις

    Όπως κάθε χρόνο με την ευκαιρία των εορτών οι...

    Πάτρα: Παρουσίαση του βιβλίου «Αυτή, το άτομο μηδέν»

    Παρουσιάζεται στο Πολύεδρο την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου, στις 8...