Χαλβάς με μανταρίνι, γιαούρτι και μέλι

    Ημερομηνία:

    ΜΕΡΙΔΕΣ 7
    ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 1 ώρα και 10 λεπτά

    Υλικά

    300 γρ. χοντρό σιμιγδάλι
    80 γρ. ελαφρύ ε.π. ελαιόλαδο
    200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
    50 γρ. σταφίδα
    1 κ.σ. ξύσμα μανταρίνι
    Για το σιρόπι
    350 γρ. μέλι
    400 γρ. νερό
    200 γρ. χυμό μανταρινιού
    1 ξυλάκι κανέλα
    1-2 φλούδες μανταρινιού

    Εκτέλεση

    Βήμα 1ο

    Ζεσταίνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.

    Βήμα 2ο

    Παράλληλα ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό για το σιρόπι. Προσθέτουμε το χυμό, το μέλι, την κανέλα και τις φλούδες από το μανταρίνι και σιγοβράζουμε 5 λεπτά.

    Βήμα 3ο

    Όταν το σιμιγδάλι πάρει χρυσαφί χρώμα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη σταφίδα, το γιαούρτι, το ξύσμα και το σιρόπι, με προσοχή όμως γιατί θα κοχλάσει το μείγμα.

     

     

    Βήμα 4ο

    Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ο χαλβάς. Στη συνέχεια τον αδειάζουμε σε φόρμα ή τον μοιράζουμε σε ατομικά φορμάκια. Αφήνουμε το χαλβά να κρυώσει καλά πριν τον ξεφορμάρουμε και τον σερβίρουμε.

    ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αδιανόητη τραγωδία έξω: Συγκρούστηκαν οι μηχανές δύο φίλων – Σκοτώθηκε ο ένας

    Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου (7/6/25)...

    Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία ότι «την έστησε» στην προγραμματισμένη ανταλλαγή αιχμαλώτων και σορών

    Η Μόσχα κατηγόρησε σήμερα το Κίεβο ότι ανέβαλε την ανταλλαγή αιχμαλώτων και...

    Σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα: Αντηλιακά και έτοιμα γεύματα εκτοξεύουν τις πωλήσεις

    Αύξηση πωλήσεων 6,7% και όγκου 5,2% καταγράφουν τα ταχυκίνητα καταναλωτικά αγαθά, με...

    Φιλικός αγώνας για την οικογένεια του 15χρονου αθλητή της Παναχαϊκής Άκη Σακελαρόπουλου

    Φιλικός αγώνας για την οικογένεια του 15χρονου αθλητή της...