Χάος στην Αθήνα λόγω απεργίας σε λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, ηλεκτρικό

    Ημερομηνία:

    Χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικό και Μετρό θα μείνει σήμερα, Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, η Αθήνα, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία. Η απόφαση ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίασή του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ).

    Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, ηλεκτρικό και Μετρό στην Αθήνα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία ενόψει της ψήφισης του σχεδίου νόμου για τις ΔΕΚΟ στη Βουλή. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών στις 12 το μεσημέρι.

    «Εκτάκτως σήμερα, στην συνεδρίαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου (20/09/2022), αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ που έχει εξαγγείλει το Ε.Κ.Α. Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που εισάγεται προς ψήφιση στη βουλή του οποίου οι διατάξεις σκοπεύουν στην ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών και κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων» αναφέρει η ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα κυκλοφορήσει κανένα λεωφορείο και τρόλεϊ στους δρόμους της πρωτεύουσας από την έναρξη έως και τη λήξη της βάρδιας.

    Στην εικοσιτετράωρη απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, σύμφωνα με απόφαση των σωματείων εργαζόμενων στην ΣΤΑ.ΣΥ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η δηλητηρίαση από απεντόμωση το βασικό σενάριο για την οικογένεια τουριστών που ξεκληρίστηκε στην Τουρκία

    Στο σενάριο της απεντόμωσης που έγινε στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν οι...

    Financial Times: Ο Πιερρακάκης ένας από τους βασικούς διεκδικητές για την προεδρία του Eurogroup

    Ανακατατάξεις στην αρχιτεκτονική του Eurogroup επιφέρει η αποχώρηση του Paschal Donohoe...

    Πάτρα: «Μόλις τέσσερις φύλακες στα σχολεία – Κενά ασφαλείας μετά το περιστατικό με τη 12χρονη»

    Με αφορμή το σοβαρό περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης...

    Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην έκθεση FOOD&DRINKS by DETROP 14-16 Νοεμβρίου 2025

    Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε με επιτυχία στη φετινή...