Την περίοδο Απριλίου-Ιουλίου, το χοιρινό κρέας, αυξήθηκε από 5 έως 7%.
Σύμφωνα με τον Alpha στους τουριστικούς προορισμούς και στην περιφέρεια οι τιμές είναι ακόμη πιο υψηλές, με βάση στοιχεία των κρεοπωλών.
«Είναι η ζήτηση τέτοια, όλοι θέλουν προπληρωμένα τα κρέατά τους», αναφέρουν. Χαρακτηρίζουν δε τις τιμές «χρηματιστήριο» με τις αλλαγές ανά εβδομάδα.
Οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς αποδίδουν τις αυξήσεις στο χοιρινό στη ζήτηση λόγω του τουρισμού.