Δεκάδες χιλιάδες πουλιά «εξαφάνισαν» τον Κορινθιακό για 5 λεπτά

    Ημερομηνία:

    “Εκρυψαν” την θάλασσα και τον ορίζοντα του Κορινθιακού στην σκιά του Παρνασσού και του Ελικώνα δεκάδες χιλιάδες ψαροπούλια, που ως ένα γιγαντιαίο σμήνος, κινούνταν για πάνω από 5 λεπτά από δυσμάς προς ανατολάς!

    Το εντυπωσιακό θέαμα κατέγραψε σε βίντεο πριν λίγες ημέρες ο εκ Κυριακίου Βοιωτίας γνωστός μελετητής και φωτογράφος του Αγίου Όρους, Λουκάς Λίλιος βιβλία του οποίου κυκλοφορούν από τον ομώνυμο εκδοτικό οίκο.

    Ο κ. Λίλιος κατέγραψε βίντεο- που το παρουσιάζει το iparnassos.gr – διάρκειας 4.53 λεπτών και η διέλευση των πουλιών συνεχιζόταν ακόμα, σε πιο αραιή σύνθεση!

    Ο συγγραφέας και φωτογράφος ήταν στην παραθαλάσσια θέση ΚΑΡΙΩΤΙ του Κυριακίου Βοιωτίας που βρίσκεται ανατολικα του Όρμου Αντίκυρας/Παραλίας Διστόμου και δυτικά της όμορφης Ζάλτσας.

    Μετακινήσεις τέτοιων κοπαδιών πουλιών παρατηρούνται τέτοια εποχή ιδίως, όπως λέγεται, αν επίκειται αλλαγή καιρού. Τα αποδημητικά πουλιά πάνε για πιο ζεστά μέρη.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σε αυτή την ηλικία είναι πιθανότερο ένας άντρας να απατήσει

    Ηαπιστία είναι ένα κοινό αγκάθι σε πολλές μακροχρόνιες σχέσεις και...

    Παραμένετε σε μία σχέση που δεν αξίζει; Δέκα σημάδια για να το καταλάβετε

    Όλοι έχουμε κάνει σχέση με ανθρώπους που ξέρουμε ότι δεν είναι...

    Ακρίβεια: Χωριάτικη σαλάτα από.. “χρυσάφι” – Από συνοδευτικό έγινε κυρίως πιάτο

        Του Θάνου Κλωνόπουλου Τα παλιά τα χρόνια λέγαμε… «Πιάσε μια χωριάτικη». Σήμερα...

    Beach bars στη Χαλκιδική με «τιμές πίστας», ζώνες χρέωσης και ξαπλώστρες! ΔΕΙΤΕ ΤΙΜΕΣ ΣΟΚ

    Η Χαλκιδική φαίνεται να υιοθετεί με ταχύτητα το μοντέλο τιμολόγησης και...