Δεν φεύγουν οι S-300 από την Ελλάδα – Τι λέει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

    Ημερομηνία:

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του enikos.gr, μετά τις αποκαλύψεις ότι οι S-300, καθώς και τα υπόλοιπα ρωσικής προέλευσης αμυντικά συστήματα, κυρίως αντιαεροπορικά, πρόκειται να φύγουν για την Αρμενία, κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας διευκρινίζουν στο enikos.gr ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση προκειμένου να μεταφερθούν τα ρωσικής προέλευσης οπλικά συστήματα στην Αρμενία.

    Ωστόσο, επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει επίσημο αίτημα που έχει κατατεθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Αρμενίας προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας για να πωληθούν τα όπλα ρωσικής κατασκευής. Πρόκειται για τα S-300, τα TOR M1 και τα Osa-AK.

    Υπενθυμίζεται ότι το enikos.gr και η Realnews της Κυριακής αποκάλυψαν ότι Ελλάδα και Γαλλία βρίσκονται σε συνεννόηση για την μεταφορά στην Αρμενία αντιαεροπορικών συστημάτων και την ενίσχυση της αεράμυνας της χώρας. Επί της ουσίας το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν διαψεύδει το σχέδιο, ωστόσο προσπαθεί να κρατήσει αποστάσεις καθότι δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr από το δημοσίευμα της Realnews της Κυριακής και του enikos.gr τη Δευτέρα, έχει προκληθεί μεγάλη αντίδραση από την πλευρά της Ρωσίας, και μάλιστα φέρεται να υπάρχουν σκέψεις ακόμα η ίδια η Μαρία Ζαχάροβα να ζητήσει εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση.

    Σε κάθε περίπτωση πάντως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει απόφαση να φύγουν τα ρωσικής προέλευσης αμυντικά συστήματα προς την Αρμενία.

    Η Ζαχάροβα, σύμφωνα με το Sputnik, είπε ότι γνωρίζει τα δημοσιεύματα, ωστόσο, έσπευσε να σημειώσει την ανάγκη συμμόρφωσης με τις διμερείς διακυβερνητικές συμφωνίες για τη στρατιωτικοτεχνική συνεργασία (1995) και την προμήθεια στρατιωτικών προϊόντων (2013), οι οποίες, όπως τόνισε, «απαγορεύουν κατηγορηματικά την επανεξαγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού που προμηθεύτηκε από εμάς χωρίς τη συγκατάθεση της Ρωσίας. Αλλά προς το παρόν, δεν έχουμε λάβει κανένα αίτημα από την ελληνική πλευρά».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ – ΤΩΡΑ: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. – Εχει χαθεί κορίτσι

    Συναγερμός στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. για την εξαφάνιση 16χρονης. Πρόκειται...

    Σερβία: «Θέλουμε εκλογές!» – Περίπου 140.000 κόσμος διαδήλωσε στο κέντρο του Βελιγραδίου

    Περίπου 140.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με ανεξάρτητο οργανισμό, διαδήλωσαν χθες Σάββατο...

    ΤΥΧΕΡΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΤΡΙΝΟΙ: Ο Δήμος διέγραψε 218.000 κλήσεις! ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ

    Σε μια μάλλον υποτονική συνεδρίαση, με εμφανή την απουσία...